Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Laajenna maailmankuvaasi Tallinn University of Technologyn kansainvälisessä ympäristössä

Niina Häkkinen ja Tiina Tuomi kertovat, minkälaista opiskelu on Tallinn University of Technologyssa, Tallinnassa. 

Teksti: Aurora Kuusisto, Niina Häkkinen

Torniosta lähtöisin oleva Niina Häkkinen haki TalTechiin kolme vuotta sitten. Häkkistä Tallinnassa veti puoleensa mahdollisuudet opiskella kansainvälisessä ympäristössä vieraassa maassa.

– Olen käynyt peruskoulun kaksikielisessä koulussa Suomen ja Ruotsin rajalla. Se paitsi opetti minulle toisen kielen, mutta antoi myös syvemmän käsityksen rajat ylittävästä yhteistyön merkitysestä, Häkkinen kertoo.

TalTech tarjosi Häkkiselle mainion mahdollisuuden laajentaa kansainvälistä käsitystään oikeustieteiden opintojen kautta.

Taltechin oikeustieteellisen opinto-ohjelman suorituskieli on englanti. Pääsykokeina oikeustieteelliselle opintosuunnalle hakeutuessa hakijan täytyy suorittaa verkossa koe vastaamalla viiteen avoimeen kysymykseen, joka mittaa hakijan kykyjä ilmaista itseään ja argumentoida. Sen lisäksi vaatimuksena on motivaatiokirje sekä osallistuminen yksilöhaastatteluun. TalTechiin toimitetaan notarisoidut ylioppilastodistukset sekä lukion päättötodistus.

Oikeustieteen opinnot painottuvat kansainväliseen oikeuskäytäntöön

Itse opiskelu TalTechissä on sujunut Häkkisen mukaan mainiosti. Häkkisen on tarkoitus valmistua yliopistosta keväällä.

– TalTechissä opintoja pystyy suorittamaan hyvin omaan tahtiin. Valinnaisia kursseja on paljon, ja lisäksi kielten opiskelu on myös mahdollista.

Koska kyse on teknillisestä yliopistosta, oikeustieteiden opinnoissakin teknillinen painotus näkyy joissain kursseissa.

– Olen suorittanut yliopistossa paljon valinnaisia kursseja jotka painottuvat immateriaalioikeuteen, kansainväliseen yritysjuridiikkaan sekä teknologian ympärille. Taltechin oikeustieteiden linja tarjoaa perusteellisen käsityksen niin kansainvälisen kuin tiettyjen kansallisten oikeuden mekanismeista ja järjestelmistä, lisäksi opinnoissa erikoistutaan Euroopan Unionin sekä kansainväliseen lainsäädäntöön ja sopimuksiin.

Ovi kauppatieteisiin aukesi TalTechissä

Toista TalTech-vuottaan Tallinnassa paketoiva Tiia Tuomi puolestaan sai ajatuksen TalTechin kauppatieteiden opintoihin hakemisesta, kun opiskelu Suomen puolella ei napannutkaan opintopaikasta huolimatta.

– Päätin loppukesästä laittaa hakemuksen vielä TalTechiin kauppatieteisiin ja pääsinkin sisään, Tuomi kertoo.

Hakuprosessia Tuomi luonnehtii mutkattomaksi. Kauppatieteiden opintosuunnan hakuprosessiin kuuluu todistusten toimituksen lisäksi matematiikan koe, motivaatiokirje sekä haastattelu.

– Koulun sivuilta löytyy kattavat ohjeet hakemiseen. Prosessi ei omalla kohdallani tuottanut harmaita hiuksia. Opinnot ovat yllättäneet myös Tuomen positiivisesti.

– Olen ollut todella tyytyväinen valintaani lähteä TalTechiin. Opetus on mielestäni laadukasta ja juuri sitä mitä olen oikeastaan kauppakorkealta odottanutkin. Ensimmäisenä vuonna kaikki suorittavat samoja peruskursseja ja nyt toisen vuoden puolessa välissä aloitimme oman pääaineemme opinnot. Mielestäni opinnot ovat jatkuvasti sitä kiinnostavampia, mitä pidemmälle opiskeluissa pääsee.

Tuomen mielestä mielekkäimpia kursseja tähän mennessä ovat olleet ”Basic finance” sekä ”Money, financial institutions and markets”.

Niina Häkkinen nostaa esiin myös TalTechin mukanaan tuomat valmiudet lähteä jatko-opintoihin melkeinpä minne vain.

– Vaihtoehtona on palata Tallinnasta Suomeen suorittamaan maisterin opintoja. Itse jatkan todennäköisesti Ruotsiin, Häkkinen sanoo.

Tuomi sanoo todennäköisesti palaavansa Suomeen maisteriopintoihin.

Opiskelijajärjestöjen kautta sosiaalisuutta ja verkostoitumista

Opiskelun lisäksi TalTechissä on vilkas ja monipuolinen kampuselämä, joka tarjoaa puitteet monipuoliselle opiskelijaelämälle sekä vapaa-ajan vietolle. Niina Häkkinen on ensimmäisestä syksystä lähtien toiminut oikeustieteiden opiskelijoiden ainejärjestön hallituksessa, Õiguksessa. Hän toimi järjestön hallituksessa ensimmäisen vuoden ulkosuhteiden vastaavana, ja myöhemmin varapuheenjohtajana.

– Järjestötoiminta on laajentanut omia verkostojani ja luonut uusia ystävyyssuhteita. Olemme järjestäneet tapahtumia, niin akateemisia kuin sosiaalisia.

Tiia Tuomi puolestaan on osallistunut aktiivisesti suomalaisten opiskelijoiden järjestötoimintaan Tallinnan Nordic Economics Students’ Union -järjestössä.

– Toimin viime hallituskaudella Nesun hallituksessa tiedottajana. Nesu järjestää tapahtumia Tallinnan suomalaisille, mutta järjestön kautta Tallinnan kauppislaiset käyvät myös Suomen Nesu-järjestöjen tapahtumissa.

Häkkinen ja Tuomi suosittelevat molemmat lämpimästi Tallinnaa opiskelukaupunkina.

– Tallinnassa kaikki on vielä suhteessa edullisempaa kuin Suomessa, joka on opiskelijalle suotavaa, Häkkinen kuvailee.
Tuomi yhtyy Häkkisen havaintoon edullisista hinnoista, mutta mainitsee, ettei Viro kuitenkaan loppupeleissä eroa hirveän paljon Suomesta.

– Olen tykännyt asua täällä, ja täällä on koko ajan jotain tekemistä, Tuomi summaa.

Opiskele Taltechin kauppatieteiden tai oikeustieteiden linjalla itsesi asiantuntijaksi

Kauppatieteet, Bachelor of Arts in Social Sciences

– EFMD hyväksytty opinto-ohjelma maailman 170 parhaan johtamis- ja liiketoimintaohjelman joukossa.
– Viro on start-upien luvattu maa, sekä siellä on Euroopassa eniten yksisarvisia (miljardin dollarin arvoisia start-up yrityksiä)

Neljä eri opintosuuntaa:

Marketing
Finance
Accounting and business intelligence
Entrepreneurship and management

Lisätiedot: taltech.ee/business-ba

Oikeustieteet, Bachelor of Arts in Social Sciences, specialization in EU law and international law

– Erikoistut EU- ja kansainväliseen oikeuteen
– Vahva painotus talous- ja teknologiaoikeudessa
– Monikulttuurinen ympäristö
– Pienet opintoryhmät

Suorituskielenä englanti

Lisätiedot: taltech.ee/law-ba

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita