Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Turku Rockpark on festarikesän uusi tulokas

Turku Rockpark rakentamassa kaupunkiin uutta festivaalia, jonka keskiössä raskaamman musiikin helmet.

Kesällä 2020 joukko ravintolayrittäjiä sai idean. Turusta oli jo pitkään puuttunut raskaamman musiikin festivaali ja kysyntää tiedettiin olevan. Sopiva paikkakin oli jo tiedossa – Uittamon Paviljonki sekä kansanpuisto. Idea alkoi muodostua hetki hetkeltä kirkkaammaksi ja kun mukaan saatiin vielä ohjelmatoimisto Heavy Metal Heart Agency auttamaan varsinaisen ohjelman rakentamisessa, paletti alkoi olla kasassa.

Ensimmäisen Turku Rockparkin järjestelyt laitettiin käyntiin nopeasti siitä huolimatta, että koronatilanne oli vielä hankaloittamassa käytännönasioita. Tapahtuma jouduttiin lopulta perumaan heinäkuulta 2021, mutta visio oli edelleen selvä. Kesällä 2022 Turku Rockpark valtaisi Uittamon kansanpuiston ja kaksi päiväinen ohjelmisto sisältäisi mukavan poikkileikkauksen raskaan musiikin yhtyeitä sekä Suomesta että ulkomailta.

– Meiltä on useammassa yhteydessä kysytty kenet Turku Rockpark haastaa ja minkälaisia tapahtumia vastaan kilpailemme, mutta en nyt tiedä onko tässä varsinaisesti tarkoitus kilpailla vaan ehkä enemmänkin tuoda jo olemassa olevien tapahtumien rinnalle jotain sellaista joka on nyt puuttunut. Samaan viikonloppuun ensi kesän Turku Rockparkin kanssa osuu uusi Metallivuori tapahtuma Euran Sieravuoressa. Heidän kattauksensa koostuu kuitenkin hieman eri linjan yhtyeistä, joten kohdeyleisöt näissä tapahtumissa ovat myös erilaiset. Uskoisin, että molempiin tapahtumiin riittää kävijöitä, tapahtuman promoottori Nanda Hellberg-Cano Heavy Metal Heart Agencylta kommentoi.

– Ja jos lähdetään vertailemaan vaikka Turku Rockparkia ja Ruisrockia niin tämähän on kuin vertaisi hiirtä norsuun. Turku Rockpark on pieni idyllinen kaupunkifestari ja se myös on tämän tapahtuman luonne. Jos joskus ajatuksena olisi kasvattaa tapahtumaa pitäisi myös paikka miettiä uusiksi. Ehkä Turku Rockpark tarjoilee kuitenkin musiikin saralla nyt sellaisia bändejä kuin Ruisrock joskus muutamia vuosia sitten. Mitäpä jos Turku Rockpark onkin Ruisrockin hieman räyhäävämpi pikkuveli? Hellberg-Cano lisää.

Historiallinen alue

Uittamon Paviljongilla sekä sen ympäröivällä alueella on pitkä ja kiinnostava historia. Uittamon lava on rakennettu jo vuonna 1930, ja siitä lähtien paikassa on järjestetty lavatansseja, mutta myös monia muitakin tapahtumia. Vuonna 1990 lava sekä sen suojana ollut kupu paloivat tulipalossa, mutta jo seuraavana vuonna musiikki palasi takaisin estradille uudelleen rakennetulta lavalta. Uittamon Paviljongin puinen ravintolarakennus on rakennettu viime vuosisadan puolella ja nykyään sen ympärillä komeilee myös upeat ravintolaterassit, jotka avautuvat kauniiseen merimaisemaan.

– Alueella on aiemmin järjestetty muun muassa Ilmiö-festivaalia. Sinänsä alueen toiminta on kuitenkin vielä monelle pimennossa ja miljöö kaipaa pientä lisäpotkua. Turku Rockpark vastaa myös osaltaan tähän tarpeeseen, festivaalijohtaja Rami Laustola kertoo.

– Turkulaisille festivaali on sijaintinsa puolesta ideaalinen ja saattaa olla, että pääosa festarivieraista onkin täältä. Varmasti kävijöitä saapuu muualtakin lähikunnista ja miksei kauempaakin. Turkuunhan pääsee helposti myös Ruotsista. Tukholmasta vain laivalla rapakon yli ja perään mahtava festivaaliviikonloppu lähes Turun keskustassa. Turku on upea kesäkaupunki, joten itse festivaalin lisäksi täällä on kyllä paljon nähtävää. Toivottavasti tapahtuma herättää mielenkiintoa myös kaupunkia kohtaan.

TURKU ROCKPARK JÄRJESTETÄÄN UITTAMON PAVILJONGIN JA KANSANPUISTON ALUEELLA 15.-16.7.2022

Ennakkoliput tapahtumaan myy Liveto ja TicketMaster.

www.rockpark.fi

Kommentoi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Samankaltaisia artikkeleita