Ruotuväki: Uusien alokkaiden päivärahat ehkä myöhässä

On mahdollista, että osa maavoimien heinäkuussa aloittaneista alokkaista saa päivärahansa myöhässä, kertoo Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki. Kaikki alokkaat eivät siis välttämättä saa päivärahaa vielä perjantaina.

Kuva: Aku Siukosaari

Lehden haastatteleman majuri Ville Kostianin mukaan päivärahojen maksuun käytettävässä ohjelmistossa on virhe, jonka takia päivärahat eivät ole kertyneet alokkaille oikein. Vika havaittiin ensimmäisen kerran viime viikon perjantaina.

”Ongelmaa selvitellään juuri ja tiedämme asiasta tarkemmin huomenna. Tällä hetkellä näyttää siltä, että osa saa päivärahansa ajallaan ja osa ei”, Kostian kertoo Ruotuväelle.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Myöhästyneistä päivärahoista ei lehden mukaan saa korvausta, sillä säädösten mukaan päivärahat tulee maksaa vähintään kerran kuukaudessa. Normaalisti päivärahat maksetaan kahden viikon välein.

Alokkaiden päivärahan määrä on 5,10 euroa. Kyseessä on pienin varusmiehelle maksettava päivärahamäärä. Summan korottamista vaativat äskeittäin Demarinuoret. Järjestön mukaan kaikkien varusmiesten päiväraha pitäisi korottaa kymmeneen euroon.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta