Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Kansainvälistä koulutusta TalTechilta

Espoosta lähtöisin oleva Kalle Lappi päätti hakea TalTechin International Business Administration linjalle vuosi sitten. Lappia kiinnosti Tallinnassa opiskelussa erityisesti kansainvälinen yhteisö. -Viro kiinnosti paljon, sillä täällä on paljon kovempi tekemisen meininki verrattuna Suomeen ja maalla on jo pitkään ollut paljon nousujohteisempi talous Suomeen verrattuna. Lappi on itse yrittäjäperheestä ja kauppatieteiden opiskelu on aina ollut itsestäänselvyys. -Lukiossa päätin, että haluan armeijan suoritettuani suunnata ulkomaille ja Viro vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Asepalveluksen suoritin Santahaminassa, 1. Jääkärikomppaniassa Kaupunkijääkäri-aliupseerina. 

Viron innovatiivisin yliopisto 

TalTechiin on suomalaisiin korkeakouluihin verrattuna helpompi päästä sisään. Pääsyvaatimuksina ovat motivaatiokirje, matematiikan koe ja suullinen haastattelu. -Kouluun sisälle käveleminen ei kuitenkaan ollut mikään läpihuutojuttu. Kaikki koulussa olevat suomalaiset ovat kirjoittaneet lukiosta hyvät paperit ja varsinkin matematiikan koe karsi ison osan hakijoista. Lappi kuuli Tallinnassa opiskelemisesta ystävältään. -”Kuulin paljon hauskoja juttuja Tallinnan opiskelijaelämästä ja itseä varsinkin kiinnosti kansainvälinen opiskelijayhteisö. TalTechin Lappi valitsi, sillä se on Virossa sijaitsevista yliopistoista modernein ja korkeatasoisin. Koulun alumneja on päätynyt johtaville paikoille Viron politiikkaan ja talouselämään ja moni on myös suunnannut ulkomaille. 

Suomalaiset opiskelijajärjestöt 

Suomalaisille opiskelijoille Tallinnassa löytyy paljon tekemistä. Tallinnassa on suomalaisten omia järjestöjä esim. TauSki, Nesu ja Tsoj, jotka järjestämät erilaisia tapahtumia.  Myös TalTech järjestää omia tapahtumiaan, jotka ovat hyviä mahdollisuuksia tutustua Virolaisiin opiskelijoihin. 

Viroon muuttaminen Suomesta on helppoa ja hintataso on edelleen alhaisempi, vaikkakin hinnat Tallinnassa ovat nousseet jo lähes Suomen tasolle. 

Turusta kotoisin oleva Inka Kohonen on kolmannen vuosikurssin opiskelija TalTechissa. Hänelle ulkomailla opiskelu on aina ollut lähellä sydäntä. On tärkeää kyetä pysymään yhä enemmän kansainvälistyvän maailman mukana, Kohonen kertoo. Ulkomailla opiskelu on siis aina ollut mielekäs ajatus Kohoselle, mutta kiinnostus oikeustiedettä kohtaan syttyi vasta lukion jälkeen. 

Kohosen kiinnostus TalTechia kohtaan syntyi, kun hän sai kuulla siitä BA of Law -ohjelmaa suorittavalta ystävältään. Koska minua oli pitkään kiinnostanut sekä opiskelu ulkomailla että lakiopinnot, kuulosti ohjelma hyvältä vaihtoehdolta yhdistää molemmat, Kohonen toteaa.

Pääsykokeina oikeustieteelliselle opintosuunnalle hakeutuessa hakijan täytyy testissä vastata viiteen avoimeen kysymykseen, joka mittaa hakijan kykyjä ilmaista itseään ja argumentoida. Sen lisäksi kirjoitetaan motivaatiokirje sekä osallistutaan yksilöhaastatteluun.

Opinnoissaan Kohoselle eniten mieleen on ollut ohjelman kansainvälisyys. Opintojen suorittaminen englanniksi on hänelle tärkeää, sillä Kohonen kokee sen tarjoavan kielellisesti etulyöntiaseman englanninkielisillä työmarkkinoilla. 

Kansainvälinen kokemus lähellä kotia

Tallinnassa asumisen aikana Kohosesta on ollut mukava huomata, miten suomalaisilla on tapana löytää toisensa ja muodostaa oma yhteisönsä. Tämä näkyy myös opiskelijaelämässä, nimittäin suomalaiset ovat tuoneet Tallinnaan mukanaan monia traditioita, kuten esimerkiksi opiskelijahaalarit ja sitsit. Opiskelijaelämä siis vastaa suurelta osin suomalaista, joskin ehkä hieman pienemmässä skaalassa. Elämäni Tallinnassa on siis loistavasti tuonut yhteen ulkomailla opiskelun kuitenkaan lähtemättä liian kauas Suomesta, hän huomauttaa.

KANSAINVÄLISEN LIIKETALOUDEN KANDIDAATTIOHJELMA  

-EFMD-akkreditoitu ohjelma – maailman 170 parhaan johtamisen ja liiketoiminnan ohjelman joukossa.

-Erinomainen paikka liiketalouden opinnoille – Viro on startup-yritysten kuuma paikka ja Euroopan ykkönen yksisarvinen-yritysten määrässä asukasta kohti. 

-90 % kansainvälisiä opiskelijoita yli 20 maasta

Lisätietoja: taltech.ee/business-ba

OIKEUSTIETEEN KANDIDAATTIOHJELMA

-erikoistuminen EU:n ja kansainväliseen oikeuteen

-vahva painotus yritys- ja teknologiaoikeuteen

-monikulttuurinen luokkahuone – tutustuminen eri kulttuureihin ja oikeudellisiin säännöksiin.

Lisätietoja: taltech.ee/law-ba

Hakuaika: 1. helmikuuta – 1. elokuuta 2023

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita