Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Leijona Catering – monipuolisia urapolkuja

Teksti: Riikka Hollo

Kiinnostaako työpaikka ravintola-alalla? Leijona Catering tarjoaa kiinnostavia uramahdollisuuksia varuskuntaravintoloissa ympäri Suomen.

Varusmiesruokailu on tärkeä osa onnistunutta päivää. Leijona Catering valmistaa varuskuntaravintoloissaan päivittäin hyvin erilaisia aterioita, joihin kuuluvat varuskunta- ja maastoateriat sekä mukaan otettavat ateriaratkaisut. Mathilda aloitti kesätyöt Santahaminan varuskuntaravintolassa vuonna 2021 ja työskentelee edelleen Leijona Cateringin toimipisteissä opiskelujensa ohella.

”Varuskunta on mielenkiintoinen työympäristö ja mukavat asiakkaat saavat hymyn huulille. Vaihteleva työ ravintolatyöntekijänä mahdollistaa monipuolisuuden ja meillä on aidosti hauskaa työpäivän aikana”, Mathilda kertoo.

Pidän molemmista vuoroista, mutta aamuvuoron jälkeen jää vähän enemmän vapaa-aikaa, jolloin voin mennä vaikka kunto- salille, opiskella tai tavata ystäviäni.

Hyvän ruoan erikoisjoukot

Varuskunnan ruokahuolto on täyttä työtä. Varuskunnissa valmistetaan päivittäin neljä ateriaa: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Myös erikoisruokavaliot on aina huomioitu. Varuskuntaravintolassa valmistetaan ja tarjoillaan herkullista kotiruokaa kuten lihapullia, uunimakkaraa ja bolognesepastaa. Torstaisin on aina hernekeittoa ja pannukakkua. 

Mathildan työvuorot vaihtelevat klo 6.00-20.30 välillä päivästä riippuen. 

”Pidän molemmista vuoroista, mutta aamuvuoron jälkeen jää vähän enemmän vapaa-aikaa, jolloin voin mennä vaikka kuntosalille, opiskella tai tavata ystäviäni”, Mathilda sanoo.

Leijonalta löytyy monipuolisia ravintola-alan työtehtäviä: herkullista ruokaa kokkaillaan kenttäkeittimillä harjoitusleirien yhteydessä, ruokaa haudutetaan isoissa padoissa varuskuntaravintoloissa ja tarjoillaan à la carte -annoksina korkean tason edustustilaisuuksissa. Mathilda on päässyt hoitamaan Puolustusvoimien henkilöstöravintolaa ja auttelee myös varusmiesten saliruokailussa. Lisäksi nappari on hänelle tuttu paikka; siellä pakataan varusmiehille maastoon lähteviä eväitä.

”Henkilöstöravintolassa kohtaan päivittäin useita tuttuja kasvoja ja olen muutenkin tutustunut uusiin ihmisiin työssäni. Leijona Cateringilla työskennellessä myös yhteenkuuluvuuden tunne ja yhteishenki ovat arkipäivää”, Mathilda kiittelee.

Sykkiikö sinulla Leijonan sydän?

Leijona tarjoaa tulevanakin kesänä nuorille kesätyöpaikkoja varuskuntaravintoloissa ja muissa toimipaikoissa. 

”Leijona Cateringille voi hakea töihin, vaikka ei olisi ravintola-alan konkari ja kokemusta tärkeämpänä pidämme halua oppia. Leijonalla työskennellessä jokaisesta tulee vähitellen ravintola-alan ammattilainen, sillä kattava perehdytys takaa oppimisen”, Varuskuntaravintola Saharan ravintolapäällikkö Minna kertoo.

Jos ravintola-ala kiinnostaa, mutta sinulta puuttuu vielä koulutus, voit hakea mukaan TraineeLeijona-ohjelmaan, jossa työn ohessa voi opiskella esimerkiksi kokiksi. TraineeLeijonalle maksetaan koulutuksen ajalta palkkaa ja valmistumisen jälkeen työpaikka on taattu.

Kuten Mathildakin jo totesi, Leijona Catering tarjoaa työntekijöilleen varmasti ainutlaatuiselta maistuvaa työtä. Vaihtelevat olosuhteet, iloinen työyhteisö ja tekemisen meininki näkyvät ja tuntuvat kaikkialla.

Mikä Leijona Catering?  

Leijonalaiset luovat eväitä hyvään elämään Puolustusvoimissa, Rikosseuraamuslaitoksen ravintoloissa ja monissa muissakin valtion taloissa. Astelipa ravintolaamme asiakkaaksi varusmies, kenraali, vanki tai poliisi, hän saa laadukkaista raaka-aineista kokattua herkullista ja terveellistä ruokaa. Leijonalta löytyy 60 ravintolaa ympäri Suomea ja meillä työskentelee noin 500 ruoka-alan ammattilaista. Leijona on sataprosenttisesti kotimainen yritys, joka huolehtii pippurisella lämmöllä työntekijöistään.

Lue lisää TraineeLeijonasta ja muista uramahdollisuuksista:

www.leijonacatering.fi 


Oletko vailla kesätyöpaikkaa? Jätä yhteystietosi, niin saat ensimmäisenä tietoa kesäleijonapaikoista. Kesätyönhaku alkaa
tammikuun loppupuolella.

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita