Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Intin jälkeen tie on auki Kaukokiitoon

Intissä saatua monipuolista kuljettajakoulutusta voi hyödyntää esimerkiksi työssä Kaukokiidolla.

Kaukokiidon sininen logo on monille tuttu Suomen maanteiltä niin kesän kuumuudessa kuin talven pakkasilla. Kaukokiidon pyörien päällä ja terminaalien kautta kulkevat logistiset palvelut, jotka ovat aivan yhtä kriittisiä ja tärkeitä nykypäivänä kuin menneinä aikoina. Kuljetusalaa tarvitaan aina.

Suuri Kaukokiito-perhe

Kaukokiidolla on vahvat juuret. Yritys koostuu neljästä kotimaisesta perheyrityksestä – Kuljetusliike Y. Auramaa Oy, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy, Kuljetusliike Taipale Oy ja Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy – ja se tarjoaa Suomen luotettavimmat ja vastuullisimmat logistiikkapalvelut. Kaukokiito kuljettaa paketteja, kappaletavaraa ja rahtia, sekä tarjoaa varastointipalveluja ympäri Suomea. Välillisesti yrityksen palvelut koskettavat jokaista suomalaista. Kaukokiitolaisia on yli kaksi tuhatta, ja työpaikkoja on tarjolla monipuolisesti kuljetus-, terminaali-, toimihenkilö- ja varastointipalveluissa.

Kaukokiito arvostaa Puolustusvoimien kuljettajakoulutusta

Kaukokiito on erinomainen ensimmäinen tai vaikka kymmenes työpaikka kaikille ja kaikenikäisille, mutta etenkin intistä juuri reserviin saapuvilla on loistava tilaisuus hakea töihin Kaukokiitoon. Puolustusvoimissa annettu kuljettajakoulutus (C- ja CE-kortit) sekä ammattipätevyys antaa pätevyydet toimia kuljettajan tehtävissä varusmiespalveluksen jälkeen. Vuoden aikana intissä saatu ammattipätevyyskoulutus sekä työssä tarvittavat luvat ja kortit (mm. ADR ja työturva) ovat arvokasta valuuttaa siviillissä. Siksi intistä kotiutuessa kannattaa arvostaa mitä sieltä jäi käteen, ja hakea heti huippuhommiin Kaukokiitoon, mutta kannattaa olla myös varuillaan: työhön voi jäädä koukkuun, koska puitteet ovat hyvät ja mahdollisuuksia on runsaasti.

Kaukokiito koostuu neljästä suomalaisesta perheyrityksestä.

Töitä on tarjolla ympäri vuoden

Kaukokiitoon voi hakea myös esimerkiksi terminaali- tai toimistotyöntekijäksi, jolloin töihin pääsee ilman intistä tai muuta kautta hankittuja ajolupia. Töitä on tarjolla ympäri vuoden, ja ensi vuonnakin uusia kaukokiitolaisia aloittaa useita satoja eri tehtävissä ja erilaisilla työkokemuksilla. Kesätyöpaikka on matalan kynnyksen tapa päästä kiinni työhön. Kesärekryt alkavat jälleen ensi vuoden tammi-helmikuussa, ja ensimmäiset uudet kaukokiitolaiset aloittavat jo maalis-huhtikuussa. Uudet työntekijät saavat saman tien Kaukokiidon modernit, asianmukaiset työvaatteet, ja heidät koulutetaan tehtäviinsä. Ennen työn alkamista ja sen jälkeen apua saa aina, kun sitä tarvitsee, ja sitä pääsee myös antamaan. Monille määräaikainen ensimmäinen työsopimus muuttuu vakituiseksi.

Puolustusvoimissa hankittu kuljettajakoulutus antaa valmiuden kuljettajan tehtäviin myös palveluksen jälkeen.

Kaukokiito huolehtii työntekijöistään

Työskentely Kaukokiidolla tarkoittaa kunnon palkkaa, joustavuutta, ensiluokkaista työyhteisöä ja mahdollisuutta kouluttautua ammatissaan lisää. Yritys on vastuullinen työnantaja, ja joustaa muuttuvien elämäntilanteiden mukaan. Koska Kaukokiito on valtakunnallinen yritys, hommat voi esimerkiksi aloittaa etelässä ja siirtyä sieltä halutessaan vaivattomasti pohjoiseen. 

Työ kuljettajana ei ole pelkkää ajamista. Työhön kuuluu kaikkea kuorman käsittelystä asiakaspalveluun, ja tietenkin rupattelu työtovereiden kanssa tauoilla kuuluu toimenkuvaan. Päivät eivät ole toistensa kaltaisia, sillä vaikka oma työkalu on pyörien päällä sama ja kenties lempinimellä aateloitu, asiakkaat ja kuorma vaihtelevat päivittäin. Työn meininki on myös pitkälti tekijästään kiinni, sillä lopputulokseen voi vaikuttaa vahvasti omalla työpanoksellaan ja asenteellaan.

Kaukokiito vastaa työntekijöiden hyvinvoinnista, tarvittavista luvista ja työvälineiden huollosta, sekä noudattaa pilkulleen ajo- ja lepoaikoja, joten työntekijän ei tarvitse huolehtia muusta kuin omista työtehtävistä. Työajatkin ovat muokattavissa: voit tehdä normaalia-, osa-aikaista- tai muokattua työviikkoa.

Kaukokiito on vastuullinen työnantaja, joka joustaa tarvittaessa työntekijän muuttuvan elämäntilanteen mukaan.

Oikealla asenteella pääsee pitkälle

Haastatellut kaukokiitolaiset ovat ylpeitä työstään. Markkinoiden uusimmilla työvälineillä, luotettavalla ja tutulla työnantajalla ja yhtenäisessä työporukassa työskentely on monille tärkeintä ammatissaan. Työ on usein itsenäistä, mutta ei koskaan yksinäistä. Kuljettajien mukaan ajoja odottaa aina, kun ajamisen mukavuuden lisäksi voi kuunnella esimerkiksi äänikirjaa tai podcastia. Ensimmäinen työpaikka Kaukokiidossa ei ole välttämättä se, josta jää eläkkeelle. Aloitit sitten terminaalityöntekijänä tai kuljettajana, on yrityksen sisällä mahdollisuus edetä oman kiinnostuksen mukaan erilaisiin tehtäviin, kuten alue- tai myyntipäälliköksi. 

Kaukokiidon tulevaisuus on kirkas. Kuljetuspalveluja tarvitaan aina, ja nykyään yhä enemmän esimerkiksi yleistyvän verkkokaupan vuoksi. Oletpa siis kotiutunut, kortillinen reserviläinen, tai oma-aloitteisuutta ja asennetta omaava työnhakija, harkitse Kaukokiitoa – Kaukokiito-perhe on yksi Suomen suurimpia, luotettavimpia ja avoimimpia työnantajia.


Kaukokiito

Kaukokiito on yksityinen suomalainen kuljetusalan yritys, jonka terminaali- ja linjaverkosto muodostuu paikallisista yrittäjistä. Kaukokiito kuljettaa vuosittain noin 3,5 miljoonaa lähetystä 2 000 työntekijän voimin. Kuljetuskalustoon kuuluu yli 1 000 ajoneuvoyksikköä.

Perustettu vuonna 1953. 

www.kaukokiito.fi

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita