Varusmiesliitto tyrmistyi puolustusministeri Niinistön ehdotuksesta

Puolustusministeri Jussi Niinistö ehdotti viime viikolla, että naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta voitaisiin luopua vuodeksi säästösyistä. Asepalveluksen lakkauttaminen vuodeksi toisi noin neljän miljoonan euron säästöt.

Varusmiesliitto kommentoi asiaa useille medioille. Varusmiesliiton puheenjohtajaa Jaakko Kivistöä Niinistön lausunto järkytti, ja hän kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Niinistön lausunto tekee hallaa naisten vapaaehtoiselle asepalvelukselle.

”Tässähän on taustalla oletus, että naisten asepalvelus olisi ikään kuin luksusta, josta voidaan huonoina aikoina karsia”, puheenjohtaja Kivistö kommentoi lehdelle.

Lännen Median haastattelussa Kivistö sanoi, että säästökohteet on löydettävä muualta. Hän painottaa, että naiset ovat todella motivoituneita asepalveluksen suorittajia.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Puolustusvoimat on panostanut koko ajan tähän, ja naisten asepalveluksesta on saatu hyviä kokemuksia ja kertomuksia”, hän kertoo.

Myös Varusmiesliitton hallituksen jäsen Kaisla Luukkainen kommentoi asiaa Iltalehdelle. Luukkaisen mukaan ehdotus heikentäisi toteutuessaan naisten mahdollisuuksia päästä sotilasuralle.

”Tuntuu, että ajatellaan, että tämä on ollut ihan kiva juttu teille naisille, mutta nyt kun rahat loppuvat, teistä ruvetaan karsimaan”, hän kommentoi Iltalehden haastattelussa.

Puolustusministeri Niinistön ehdotus herätti laajaa paheksuntaa ja myöhemmin ministeri kommentoi, että ei itsekään kannata tällaisten säästötoimien tekemistä muuten kuin vihoviimeisenä tapana säästää. Ministerin mukaan naisten palvelusta järkevämpi säästökohde olisivat Senaattikiinteistölle maksettavat vuokrat.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Varusmiesliitto

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta