Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Armeijan jälkeen Hannu löysi betoniteollisuudesta mahdollisuuksien maailman – Consolis Parma tarjoaa monipuolisia tehtäviä rakennusalasta kiinnostuneille

Betoniteollisuudessa oma ahkeruus ja halu oppia vievät urapolulla pitkälle. Kaksi alan konkaria kertovat omasta polustaan Consolis Parman tehtailla.

Vuonna 2007 Hannu Rannanjärvi oli työskennellyt puoli vuotta sopimussotilaana Kajaanin prikaatissa. Varusmiespalveluksen jälkeen tuttuun miljööseen oli mukava jäädä töihin, mutta vähitellen tulevaisuus ja työelämä armeijan ulkopuolella alkoivat mietityttämään.

Betonirakentamiseen erikoistuneen Consolis Parman tehtaalla Oulussa oli tarjolla elementtityöntekijän töitä, joihin ei vaadittu aiempaa kokemusta, joten Rannanjärvi päätti tarttua tilaisuuteen.

Valinta osui nappiin, ja Rannanjärvi pääsi nopeasti työhön kiinni. Yhtiössä panostetaan työkiertoon, minkä ansiosta Rannanjärvi pääsi työskentelemään useilla eri tuotantolinjoilla tehtaalla.

– Kun olin hetken ollut tehtaalla, totesin työn olevan todella monipuolista. Kyllästyn itse nopeasti asioihin, joten työskentelymalli oli motivoiva, Rannanjärvi luonnehtii arkea elementtityöntekijänä.

Katso video: Elementtityöntekijä Jeremia kertoo työstään Consolis Parman tehtaalla – ”Työ on todella monipuolista ja nopeatahtista”

Työ raudoitusvarustelun ja betonivalutöiden parissa oli fyysistä mutta monipuolista. Rannanjärvi ei pistänyt pahakseen tehtävien ajoittaista fyysisyyttä, sillä hänen kuntonsa oli armeijan jälkeen kohdallaan.

Ei työssä sentään pelkästään rehkitty. Oulun tehtaalla Rannanjärvi pääsi lukuisten työkoneiden puikkoihin trukeista pyöräkoneisiin. Kaikista raskaimmat siirrot tehtiin siltanostureilla.

– Silloin sanottiin, että tuossa on kaasu ja tästä ajetaan, mutta nykyään perehdytys on huolellisesti valmisteltua. Ala on muutenkin muuttunut vahvasti, ja turvallisuus on ykkösasia.

Consolis Parmalla panostetaan työnkiertoon, joten työtä pääsee tekemään monilla eri tuotantolinjoilla. / Consolis Parma

Betoniteollisuuteen kasvetaan

Consolis Parmalla monipuolisia tehtäviä ja etenemismahdollisuuksia jopa kansainvälisiin tehtäviin asti piisaa. Rannanjärvi on päässyt Parmalla aina halutessaan etenemään uusiin kiinnostaviin työtehtäviin.

Hän kertookin tarttuneensa aina rohkeasti uusiin tilaisuuksiin: työskenneltyään pari vuotta elementtityöntekijänä hän opiskeli itsensä rakennusinsinööriksi ja eteni nykyiseen tehtäväänsä tehdaspäälliköksi.

Melkeinpä kokemusta ja koulutusta tärkeämpiä ovat vastuuntuntoisuus ja täsmällisyys.

– Betonialan ammattilaiseksi ei kouluteta suoraan, tänne kasvetaan. Toki koulutus rakennusalalta antaa hyvän pohjan. Työ opitaan tekemällä ja vastuuta saa, jos sitä haluaa ottaa. Vastuuntuntoisia nuoria “kaiffareita” kyllä kaivataan.

Parman Uuraisten tehtaalla työnjohtajana työskentelevä Jani Penttinen yhtyy näkemykseen hyvistä etenemismahdollisuuksista. Vuonna 2019 ontelolaattahallissa työnsä aloittanut Penttinen huomasi nopeasti, miten uusia tehtäviä ja vastuuta annettiin sitä mukaan, kun vanhat hommat alkoivat luonnistua.

– Minulla on kollegoita, jotka ovat edenneet hallista aluepäälliköksi asti. Ilman koulutusta pääsee pitkälle, vaikka toki alan jatko-opinnot ovat tarpeen, jos haluaa pompata työntekijästä työnjohtajaksi, Penttinen sanoo.

Rakennusalan koulutus antaa hyvän pohjan työskentelylle Consolis Parmalla. Vaikka kokemusta ei olis, ahkeria ja vastuuntuntoisille työntekijöille on aina tarvetta. / Consolis Parma

Työyhteisö on pitänyt tehtaalla

Penttinen otettiin heti hyvin vastaan Uuraisilla, kun hän aloitti työt insinööriopintojensa aikana. Työ ontelolaattahallissa oli fyysistä ja tarkkuutta vaativaa, mutta koska perehdytys tehtävään oli perusteellinen, töiden aloittaminen sujui vaivattomasti.

Penttinen koki myös tehtaan työilmapiirin mahdollistavan sen, että apua oli helppo pyytää.

– Perehdyttäjä osasi hyvin huomioida sen, että olen uusi työntekijä. Pyrin ottamaan siitä mallia myös omaan johtamiseeni, muistelee nyt itse esimiestehtävissä toimiva Penttinen.

Juuri tehtaan työyhteisö ja vallitseva ilmapiiri ovat pitäneet Penttisen Parmalla. Myös Hannu Rannanjärvi kehuu Oulun tehtaan kannustavaa ilmapiiriä.

– Kaikki ovat työyhteisön jäseniä. Ei ole mitään keskusteluhierarkiaa, vaan täällä ollaan ihmisiä kaikki.


Töitä on tarjolla heti!

  • Elementtityöntekijöitä etsitään Forssan, Uuraisten, Haapaveden, Iisalmen, Haukiputaan ja Oulun tehtaille
  • Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.9. mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@consolis.com
  • Lisätietoja löydät osoitteesta www.parma.fi

Consolis Parma

  • Suomen johtava betonielementtien valmistaja, elinkaariviisaan ja kestävän betonirakentamisen kumppani
  • Kehittää ja valmistaa asiakaslähtöisiä tuotteita ja kokonaisratkaisuja asuin-, toimitila- ja infrarakentamisen tarpeisiin
  • Vastuullinen yrityskansalainen ja työnantaja – henkilöstön terveys ja turvallisuus ovat ykkösasioita
  • Kuuluu kansainväliseen Consolis-konserniin, työllistää Suomessa noin 650 henkilöä 16 paikkakunnalla

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita