Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Diplomi-insinööriksi Jyväskylän yliopistossa: Ihminen kaiken keskiössä

Teksti: Jyväskylän yliopisto

Kuvat: Jyväskylän yliopisto

Tiesitkö, että Jyväskylän yliopistossa voit opiskella diplomi-insinööriksi luoden ratkaisuja, joissa inhimillinen elämä ja tekniikka yhdistyvät. Voit yhdistää tieto- ja ohjelmistotekniikan opinnot oman mielenkiintosi kohteisiin ja luoda itsesi näköisen opintopolun. 

Diplomi-insinöörikoulutuksella on Suomessa pitkät perinteet. Jyväskylän yliopiston Tieto- ja ohjelmistotekniikan kandidaatti- ja diplomi-insinööriohjelma nykyaikaistaa DI-opinnot yhdistäen IT-tekniikan opiskelijan valinnan mukaan esimerkiksi psykologiaan, liikunta- ja terveystieteisiin, musiikkiin, kulttuuriin ja taiteisiin, pedagogiikkaan, peliteknologiaan tai viestintään monien muiden vaihtoehtojen rinnalla. Teknologiajohtamisen kandidaatti ja DI-ohjelma puolestaan yhdistää IT-tekniikan liiketalouteen, rahoitukseen ja työpsykologiaan. 

Koulutus tuottaa ammattitaidon vastata ja johtaa IT-alan teknologian kehittämistä ja tuotekehitystä liiketoimintaympäristöissä, sekä  luo valmiudet perustaa ja käynnistää ohjelmistoalan yritystoimintaa.

Yhdistä tekniikan opintoihin esimerkiksi psykologiaa

Maailma on teknologisoitunut, teknologiaa ja insinööritaitoja tarvitaan kaikkialla. Tekniikasta on tullut yhteiskuntaa ja kaikkia aloja läpileikkaava teema, mutta pelkkä teknologian ymmärrys ei yksinään enää riitä. Hyviä teknologisia ratkaisuja on hankala löytää, jos ei ymmärrä taustalla vaikuttavaa ihmistä ja sen tarpeita. Jyväskylän yliopiston DI-ohjelmat vastaavat tähän tarjoamalla laajan opintovalikoiman tietotekniikan ulkopuolelta.

– Mahdollisimman monipuolisen koulutuksen avulla opiskelija ymmärtää asioita aidosti myös teknologian taustalla ja pystyy rakentamaan merkityksellisemmän työuran. Diplomi-insinööri, joka ymmärtää esimerkiksi psykologiaa, on haluttua osaamispotentiaalia tulevaisuuden työmarkkinoilla, ohjelmistotekniikan professori Tommi Mikkonen Jyväskylän yliopistosta sanoo.

MIKSI JYVÄSKYLÄN
YLIOPISTON DI-KOULUTUS?  

Yhdistele omannäköisesi koulutus: Jyväskylän yliopiston nykyaikainen Dl-koulutus antaa mahdollisuuden yhdistää tieto- ja ohjelmistotekniikan koulutukseen opintoja musiikista liikuntatieteisiin, kasvatustieteistä aivotutkimukseen, psykologiasta journalistiikkaan tai vaikkapa matematiikasta kauppatieteisiin. 

Enemmän valinnanvaraa: Laajasta valikoimasta löytyy taatusti itselle sopiva ja mielenkiintoinen opintopolku.

Merkityksellinen ura: Valitsemalla tietotekniikan rinnalle itsellesi tärkeitä ja kiinnostavia aineita, osaamisesi mahdollistaa merkityksellisiä asioita – sellaisia, joita haluat tehdä myös ammatiksi.

Hyvät lähtökohdat työelämään: Jyväskylän yliopiston Dl-koulutus tuottaa sekä työllistymisen edellyttämän ammattitaidon että perustaidot elinikäiseen oppimiseen.

Jyväskylän yliopisto

PL 35 | 40014 Jyväskylän yliopisto

Lisätietoja: www.jyu.fi/di

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita