Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Hyvin tehty työ näkyy tilillä – Kattokeskuksen vesikattoasentajana teet töitä täysillä sylintereillä

Vesikattoasentajan työssä korostuvat luotettavuus ja tekemisen meininki. Kattokeskuksen ainutlaatuisen bonusjärjestelmän ansiosta kokematonkin asentaja pääsee nopeasti hyviin tienesteihin.

Teksti: Antti Kylmänen, Maisa Hyttinen
Kuvat: Kattokeskus

Kattokeskuksen etsii nyt särmiä vesikattoasentajia pistämään suomalaisten omakoti- ja rivitalojen katot kuntoon. Kattokeskus on pirkanmaalaislähtöinen perheyritys, jonka kattoremontteihin suomalaiset ovat voineet luottaa jo yli 20 vuoden ajan. Kattokeskuksen arvoissa korostuvat luottamus ja oppiminen, kertoo toimitusjohtaja Ensio Haapanen. Näitä ominaisuuksia odotetaan myös uusilta työntekijöiltä.

– Pitää olla särmä. Kun luotettavuus on kohdillaan, sen varaan pystytään rakentamaan, Haapanen sanoo.

Vesikattoasentajaksi voi hyvin hakea ilman aiempaa rakennusalan työkokemusta tai koulutusta. Pitkän ansioluettelon sijaan hakijoilta odotetaan kovaa työmoraalia ja halua oppia. Kattokeskuksella huolehditaan, että hyvin tehty työ näkyy myös työntekijän kukkarossa. Alalle ainutlaatuisen bonusjärjestelmän ansiosta asentaja voi kasvattaa tuntipalkkaansa jopa 20 prosentilla.

– Tämä on simppeli laji, joka on helppo oppia. Asentajat pääsevät ohuemmallakin kokemuksella 2 500–4 000 euron nettotuloihin, kunhan tekemisen meininki, työmoraali ja laadukas käden jälki ovat kunnossa.

Tienaaminen ei myöskään edellytä kohtuuttomia työmatkoja. Työviikko kestää maanantaista perjantaihin ja joka toinen perjantai sekä kaikki viikonloput ovat vapaita. Muiden vapaiden lisäksi kattoasentajille kuuluu vuosittain kolmen viikon kesäloma ja kahden viikon talviloma.

Kattokeskuksen henkilöstöpäällikkö Piia Kvist muistuttaa, että kattoasentajan työpäivän pituus vaihtelee 9–10 tunnin välillä ja työ on toisinaan fyysisesti kuormittavaa. Tämän takia asiaan kuuluu, että Kattokeskuksen työterveys toimii ja työnantaja kustantaa osittain esimerkiksi työntekijän käyttämät hierontapalvelut.

– Jos tietokoneen näpyttely ei ole juttusi, meillä pääsee tekemään fyysistä työtä. Kovia heppuja tarvitaan, mutta samalla pääsee tienaamaan, Kvist kertoo.

Armeijasta lisäpotkua asennustöihin

Fyysisen kunnon lisäksi varusmiespalvelus voi antaa tulevalle vesikattoasentajalle monia muitakin vahvuuksia, jotka sujuvoittavat työtehtävien oppimista. Esimerkiksi aikaiset aamuherätykset ja säännöllinen päivärytmi ovat yhtä lailla varusmiehen kuin vesikattoasentajan arkea. Työpäivät voi jopa halutessaan aloittaa nauttimalla työkaverien kanssa aamupuuron työpaikalla ennen asennuskeikalle suuntaamista.

– Tottumus epämukavuusalueelle menemisestä on myös eduksi. Meillä pääsee ulos mittaamaan asennetta ja tekemään tiliä sillä, Kvist sanoo.

Jos takataskusta löytyy rakennusalan ammattikoulutusta taikka työkokemusta, katsotaan se luonnollisesti hakijan eduksi. Aiempi kokemus erilaisten työkoneiden käytöstä voi niin ikään osoittautua hyödylliseksi. Vesikattoasentajan työtehtävät on kuitenkin suunniteltu niin selkeiksi, että jokainen hiemankin oma-aloitteinen työntekijä oppii työn varmasti alta aikayksikön.

Perheyrityksessä vallitsee molemminpuolinen luottamus

Aluejohtaja Ensio Haapanen lähti mukaan perheyritykseen vuonna 2008. Itsekin ensimmäiset kuusi vuotta kattoasentajana töitä paiskinut Haapanen kertoo perheyritystaustan näkyvän Kattokeskuksella. Kaikki työntekijät ovat talon omia työntekijöitä, eivätkä alihankkijoiden kautta palkattuja. Tämän ansiosta työpäivät sujuvat aina tutussa ja turvallisessa porukassa.

Jotta tuttu työporukka on mahdollinen, Kattokeskuksen työntekijöiltä odotetaan sitoutumista. Vesikattoasentajiksi etsitäänkin ensisijaisesti henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan pitkäaikaiseen vakituiseen työsuhteeseen ja näin kartuttamaan kullanarvoista kokemusta alalta. Kattokeskus on mainio vaihtoehto erityisesti pätkätöihin tympääntyneille nuorille tekijöille, jotka kaipaavat pitkäkestoista työsuhdetta vakavaraisen työnantajan leivissä. Great Place to Work® henkilöstötutkimuksen perusteella 83% sanoo, että Kattokeskus on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka.

Kattokeskus tarjoaa töitä kaikilla toimipisteillään Pirkanmaalla, Pohjois-Savossa, Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Varsinais-Suomessa. Kukin toimipiste tarjoaa töitä noin sadan kilometrin säteellä sijainnistaan. Tarvittavan henkilöstön määrä vaihtelee toimipisteittäin, mutta jokaiseen kaivataan tekijöitä.

Jos kiinnostuit kattoasentajan tehtävistä ja haluat keskustella työnkuvasta ja Kattokeskuksesta lisää, ota epäröimättä yhteyttä aluejohtajiin Tuomaksen ja Sampoon sähköpostilla tai puhelimitse. Lisätietoja Kattokeskuksesta löydät myös osoitteesta kattokeskus.fi.

Kattokeskus

Mitä on tarjolla?

Töitä vesikattoasentajana
Vakituinen ja pitkäaikainen työsuhde
Rutkasti vapaita sekä pitkät lomat, kovan työn vastapainoksi
Ainutlaatuinen bonusjärjestelmä, jonka ansiosta hyvin tehty työ näkyy tililläsi
Työnantajana vakavarainen perheyritys 

Mitä odotetaan?

Työmoraalia ja luotettavuutta
Halua oppia uutta rakennusalasta
Sitoutumista pitkäkestoiseen työsuhteeseen

Lisätietoja:

Osoitteesta: kattokeskus.fi/tyopaikat

Aluejohtaja Tuomakselta (Nurmijärvi, Kirkkonummi, Pirkkala, Turku): tuomas.vapaniemi@kattokeskus.fi / 050 304 0030

Aluejohtaja Sampolta (Jyväskylä, Kuopio): sampo.korkatti@kattokeskus.fi/ 050 447 927

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita