Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

East Coast Festival tuo viihtyisän kaupunkifestivaalin Haminaan

Itärannikon kesän uusin, kuumin ja juuri sopivan kokoinen kaupunkifestivaali East Coast Festival valtaa Hamina Bastionin historiallisen tapahtuma-areenan kesäkuun 17.-18. päivä.

Teksti: Maisa Hyttinen
Kuvat: East Coast Events

East Coast Festival on tulevan kesän ensikertalainen. Historiallisella Hamina Bastionin tapahtuma-alueella on kaksi lavaa, joilla nähdään viikonlopun aikana kuusitoista artistia. Luultavasti kaikkein odotetuimpia esiintyjiä ovat Blind Channel, Mouhous, H.E.A.T. ja costee. 

Rento kaupunkifestari houkuttelee ennen kaikkea viihtymään

Samalla East Coast Festival toivotusti täydentää Haminan monipuolista tapahtumakesää

– Meidän suunnalla Haminassa ei ole vähän aikaan ollut tämän tyyppistä kevyen musiikin festivaalia ja halusimme avata sitä peliä nyt uudestaan, tapahtuman tuottaja Santeri Simonen kertoo.

– Emme ole massafestivaali emmekä pyri sellaiseen, vaan tarjoamme mukavan vaihtoehdon hyvää festivaalitunnelmaa kaipaavalle.

Tapahtuma on ikärajaton, vaikka tapahtuma-alueelta löytyy myös ikärajallinen anniskelualue. Kyseessä on selvä arvovalinta, sillä tapahtumanjärjestäjä East Coast Eventsin yksi tavoitteista on palvella nuorempiakin musiikin ystäviä.

– Haluamme kasvattaa uusia festivaalikävijöitä tulevaisuuteen mahdollistamalla festarikokemuksia myös alle 18-vuotiaille musiikin kuluttajille. Alaikäisenä tilaisuuksia nauttia livemusiikista festivaaleilla ei ole määräänsä enempää, Simonen valottaa.

Esiintyjäkattausta on lähestytty kahdesta kulmasta. Festivaalilavalle nousee perjantain ja lauantain aikana sekä rock-bändejä että nuorisomusiikin tuoreita nimiä.

– Meillä on lauantain pääesiintyjänä Blind Chanel, joka vetää tällä hetkellä vahvasti nuoremmissa ikäluokissa. Yritämme hakea sille porukalle kolahtavia juttuja. Toisaalta esimerkiksi H.E.A.T. ja Reckless Love sekä Poets Of The Fall houkuttelevat vähän vanhempaa väkeä.

Hamina Bastion sijaitsee keskellä kaupungin historiallista keskustaa

Festivaalialue on lähes täysin katettu ja uniikimpaa keikkamiljöötä saa Suomesta etsiä. Huippuartistien lisäksi tapahtuma-alueelle tuodaan monipuoliset ruoka- ja juomapalvelut.

– Mietimme ruokapalveluita sitä kautta, että pystyisimme palvelemaan kävijöitä mahdollisimman kattavasti ja tarjoamaan monenlaista syötävää. On artesaanipitsaa, aasialaista ruokaa, burgereita ja erikoiskahveja. Samalla tavalla lähestymme juomapalveluja ja tuomme tapahtumaan esimerkiksi drinkkibaarin, Simonen kertoo.

– Pyrimme yhteistyökumppaneiden kanssa rakentamaan mahdollisimman viihtyisän festivaalialueen. Ylipäätään tähtäämme siihen, että festivaalialueella voit viettää viihtyisää iltaa, olit sitten ikärajattomalla puolella tai anniskelualueella.

Kun Haminassa tapahtuu, se näkyy koko kaupungissa

Festarireissulla kannattaa tutustua myös muuhun tapahtumatarjontaan. Tänä kesänä Haminassa järjestetään esimerkiksi Jukka Rintalan ja Tove Janssonin näyttelyt. Lisäksi lähikaupunki Kotkasta löytyy paljon suosittuja vierailukohteita, Maretariumista ja Vellamosta hienoon saaristoon.

Haminasta on hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle ja muualle Suomeen eli rikkaasta tapahtumakesästä on helppo tulla nauttimaan kauempaakin.

– Hamina-Kotka seutu tarjoaa enemmän, kuin voisi kuvitella, Simonen tiivistää.

East Coast Festivalin taustalla on intistä hankittua osaamista

Tapahtuman tuottaja Santeri Simonen suoritti varusmiespalveluksensa vuonna 2019 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa ja on nyt osakkaana kotkalaisessa tuotantoyhtiössä, East Coast Events oy:ssä.

– Tuottajana vastaan osaltani festivaalin markkinoinnista, rakentamisesta, mediayhteistyöstä ja monista muista käytännön asioista. Firma ei ole suuri, joten toimenkuva on laaja.

Monet tehtävät ovat tuttuja jo armeija-ajalta. Varusmiespalvelus tarjosi unohtumattomia kokemuksia ja arvokasta kokemusta työelämään.

– Palvelin teknikkona ja tapahtumatuottajana eli tein näitä hommia myös Puolustusvoimien maailmassa. Pääsimme tekemään palvelusvuoden aikana sellaisia once in a liftime -juttuja mitä ei suurella todennäköisyydellä missään muualla pääse tekemään, Simonen alleviivaa.

– Intti oli kokemuksena ihan huikea enkä tiedä olisinko ilman niitä oppeja tässä missä olen nyt.

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita