Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Intistä suoraan työelämään? – EnergiaYkkönen näkee varusmiehissä potentiaalia

Olisitko suuntaamassa jo innokkaasti töihin ja tienaamaan, mutta paikat ovat kiven alla tai et omaa niihin vaadittua koulutusta? EnergiaYkköselle hakiessa keskeisimpänä edellytyksenä on motivoitunut ja rohkea asenne työntekoon, sillä kaikki muu koulutetaan tehtävässä!

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kuvat EnergiaYkkönen

Ilma-vesilämpöpumppujen myymiseen ja asentamiseen sekä kotitalouksien energia- ja putkiremontteihin keskittyvä EnergiaYkkönen tarjoaa potentiaalisille nuorille töitä vaikka suoraan palveluksesta kotiutuessa – ilman vaatimusta alan aiemmasta kokemuksesta. Työtä on tarjolla niin osa-aikaisesta asiakashankinnasta kokoaikaiseen myyntityöhön omista toiveista, tavoitteista ja elämäntilanteesta riippuen.

– Meillä saa kattavan perehdytyksen tehtäviin aina myyntiprosessin perusteiden läpikäymisestä kenttäopastukseen käytännön kautta. Näemme nuorissa paljon potentiaalia, ja varsinkin varusmiespalveluksen suorittamisesta voi olla tehtävässä hyötyä tietynlaisen opitun jämäkkyyden ja oma-aloitteisuuden osalta, EnergiaYkkösen liiketoimintajohtaja Andrew Stewart toteaa.

Myyntipäälliköksi kahdessa vuodessa

Saapumiserässä 1/18 varusmiespalveluksen suorittanut Janne Tyni on edennyt EnergiaYkkösellä kahdessa vuodessa jo myyntipäälliköksi.

– Halusin armeijan jälkeen mahdollisimman nopeasti töihin, joten oli hienoa saada siihen mahdollisuus ilman alan koulutusta. Koen, että myyntityöhön oppii parhaiten kokemuksen kautta. Alussa apua oli myös armeijassa opituista taidoista kuten aikatauluissa pysymisestä ja vastuullisuudesta, kersanttina palveluksesta kotiutunut Tyni kertoo.

Tyni teki ennen armeijaa EnergiaYkkösellä asiakashankintaa iltapainotteisesti koulun ohella. Vaihdettuaan intin jälkeen täysaikaiseksi myyjäksi, ja sittemmin myyntipäälliköksi, hänen työnkuvaansa kuuluu aktiivista reissaamista asiakastapaamisissa: tavallisena päivänä niitä on tarkkaan suunnitellussa aikataulussa kolmesta neljään. Yhden myyntitiimin johdossa toimiva Tyni kokee palveluksessa suoritetun johtajakoulutuksen antaneen itsevarmuutta johtamiseen työelämässä.

– Myyntityö on todella ihmislähtöistä, mikä on opettanut ahkeran työnteon ja myymisen lisäksi ennen kaikkea myös tärkeää ihmistuntemusta. Poikkeusaikana maskista ja käsidesistä on tullut vakiovaruste, mutta muuten hommat ovat jatkuneet nytkin normaalisti.

”Myynnissä ja huippu-urheilussa on paljon yhteistä”

Vaikka myyntityö EnergiaYkkösellä perustuu pitkälti ilma-vesilämpöpumppuihin, eli teknisiin laitteisiin, ei hakijoilta edellytetä aiempaa tietämystä tuotteesta – työntekijöiksi valitut perehdytetään siihenkin aloittamisen yhteydessä. Liiketoimintajohtaja Stewart vertaa myyntityötä EnergiaYkkösellä huippu-urheiluun kertoessaan tehtävän monipuolisuudesta.

– Tehtävään hakiessa voi mainita esimerkiksi mahdollisesta urheilutaustasta, sillä myynnissä ja huippu-urheilussa on paljon yhteistä aktiivisen harjoittelun, toistojen ja kilpailuhenkisyyden osalta. Mekin kehotamme yrittämään aina maalia eli kauppaa, Stewart kuvailee.

EnergiaYkköselle toivotaan lisää myyjiä ja asiakashankkijoita erityisesti pohjoisen myyntitiimeihin, mutta tarvetta on myös etelässä. Paljon matkaamista sisältävässä myyntityössä on haasteiden kohtaamisen lisäksi myös lukuisat hyvät puolensa.

– Meillä tehdään töitä hyvässä porukassa, sillä tuloksia saadaan parhaiten aikaan oikealla asenteella. Työstä saa mukavan yhteisön ja arvokkaan kokemuksen lisäksi myös vapaa-autoedun, hyvää palkkaa ja useimmiten vapaat perjantait – etenemismahdollisuuksia unohtamatta, Stewart vinkkaa.

Janne Tyni on edennyt EnergiaYkkösellä kahdessa vuodessa jo myyntipäälliköksi. Kuva: Kai Filppula.

EnergiaYkkönen pähkinänkuoressa

EnergiaYkkönen on voimakkaasti kasvava LVI-alan yritys, joka kuuluu Viessmann ja LämpöYkkönen konserniin. Yritys myy ja asentaa muun muassa ilma-vesilämpöpumppuja, joiden suosio on lisääntynyt kovaa vauhtia laitteiden energiatehokkuuden parantuessa. Vuosittain ilma-vesilämpöpumppuja asennetaan Suomessa noin 4 000 kappaletta. Määrä on kasvanut viime aikoina vuosittain noin 25–60 prosenttia.

Ilma-vesilämpöpumppuun vaihtaessa energiansäästöpotentiaali on keskimäärin puolet kohteen lämmityskuluista. Asiakastyytyväisyys ja ympäristövastuullisuus ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Tuotteet ovat huolellisesti testattuja, EU-sertifikaatit täyttäviä sekä Tukesin hyväksymiä laitteita ja komponentteja pienillä päästöarvoilla.

EnergiaYkkönen tekee energia- ja putkiremontin toteuttamisen helpoksi tarjoamalla täydellisen kokonaispalvelun aina hankkeen suunnittelusta asennukseen asti. Toiminnan perustana on luotettavuus, joten järjestelmän huollosta ja maksimaalisesta energiatehokkuudesta huolehditaan tarvittaessa sen koko elinkaaren ajan. Lisätietoja yrityksestä saa osoitteesta energiaykkonen.fi.


Mitä on tarjolla?

 • Töitä kokoaikaisena myyjänä
 • Töitä osa-aikaisena asiakashankkijana
 • Nonstop-hakumahdollisuus
 • Vapaa-autoetu
 • Päivärahat ja provisiot

(Keskipalkka noin 3000 €/kk. Parhaat tienaavat jopa yli 10 000 €/kk.)

Mitä vaaditaan?

 • Aktiivista ja reipasta otetta työntekoon
 • Reissuvalmiutta
 • Halua kehittyä ja kasvaa huippumyyjäksi

Lisätietoja saa:

 • energiaykkonen.fi
 • myynti@energiaykkonen.fi
 • myyntijohtajalta: eerik.sakkinen@energiaykkonen.fi / 0447636810

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita