Kesäkuun uutiskatsaus

Uudet alokkaat astuvat palvelukseen viikon päästä

Saapumiserän 2/20 varusmiespalvelus alkaa maanantaina 6. heinäkuuta. Ensimmäinen viikko on kaikille palvelusta, jonka jälkeen siirrytään joukko-osastokohtaisiin vapaa- ja koulutusrotaatioihin 2+2+2-mallissa. Tämä tarkoittaa kuutta palvelusviikkoa ja kahta lomaviikkoa. Puolustusvoimissa on siirrytty maliiin kevään aikana koronavirusepidemian johdosta. Perinteistä ensimmäisen viikonlopun läheistenpäivää ei suurella todennäköisyydellä voida toteuttaa 2/20-saapumiserän alokkaille. Yhteydenpito läheisiin mahdollistetaan verkko- ja puhelinyhteyksin sekä postin välityksellä.

 

Kertausharjoitukset jatkuvat

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Puolustusvoimat järjestää vapaaehtoisia harjoituksia ja kertausharjoituksia suunnitellusti 1. elokuuta alkaen. Harjoituksissa huomioidaan koronavirusepidemian mukaiset valtakunnalliset, alueelliset sekä paikalliset rajoitteet. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi siihen, etteivät reserviläiset ole tekemisissä varusmiesosastojen kanssa, ja että reserviläiset jaetaan tarvittaessa useampiin osastoihin. Harjoituksiin käskemisessä noudatetaan asevelvollisuuslain mukaista kolmen kuukauden määräajan täyttymistä.

 

Ilmavoimien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitus toteutettiin hajautetusti

Koronaviruksen ennaltaehkäisemiseksi Ilmavoimien harjoitustoimintaa on sopeutettu siten, että valmius ja koulutuksen jatkuvuus on turvattu henkilöstön ja varusmiesten terveydestä huolehtien. Ilmavoimien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitus JPH 1/20 hajautettiin aikavälille 25.5.–5.6. siten, että se järjestettiin osissa eri puolilla Suomea yhden keskitetyn harjoituksen sijaan. Satakunnan lennosto toimi Pirkkalan tukikohdassa ja sen lähiympäristössä, Karjalan lennosto Rissalan tukikohdassa ja Joensuun lentoasemalla, Lapin lennosto Rovaniemen tukikohdassa ja Ilmasotakoulu puolestaan Tikkakosken tukikohdassa ja Keuruulla. Harjoituksiin osallistui yhteensä noin 550 henkilöä.

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kuva Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta