Kolme varusmiestä pakottivat palvelustoverinsa roska-astiaan – rangaistuksena päiväsakkoja ja tuomio palvelusrikoksesta

Kolme varusmiestä sai sakkotuomiot pahoinpitelystä ja tuomion palvelusrikoksesta, koska he pakottivat palvelustoverinsa väkivaltaisesti pulloroskikseen viime vuoden marraskuussa. Asiasta uutisoi muun muassa Aamulehti.

Välikohtaus tapahtui Panssariprikaatissa, kun alikersantti käski toista alikersanttia menemään tuvan pulloroskikseen joko ”vapaaehtoisesti tai väkisin”. Kun roskikseen käsketty alikersantti ei suostunut palvelustoverinsa pyyntöön, käskyn antanut alikersantti tarttui hänestä kiinni ja alkoi raahata tätä kohti roska-astiaa. Kaksi samassa tuvassa ollutta viestimiestä menivät avuksi, ja kolme henkilöä nostivat alikersantin roska-astiaan.

Alikersantti yritti vastustella rimpuillen, huutaen ja kiroillen, ja hän myös piti kiinni roska-astian reunoista. Varusmiehet painoivat kuitenkin roska-astian kannen kiinni, ja lisäksi pahoinpitelyn aloittanut alikersantti hyppäsi roska-astian päälle. Aamulehti kertoo, että pahoinpitely keskeytyi vasta, kun apuvalvoja astui tupaan ja komensi varussotilaita lopettamaan.

Pahoinpidellylle alikersantille aiheutui välikohtauksessa selkä- ja niskakipuja sekä päähän haava.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Oikeus katsoi, että alikersantin saamien vammojen sekä kolme yhtä vastaan -asetelman takia väkivallanteko ei ollut vähäistä. Pahoinpitelyn aloittanut alikersantti sai rangaistukseksi 50 päiväsakkoa, ja viestimiehet saivat kumpikin 40 päiväsakkoa. Lisäksi kaikki kolme saivat tuomion palvelusrikoksesta.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta