KRP: Varusmiehen lomapuku oli maali Turun puukottajalle

Keskusrikospoliisin tutkinnan mukaan Turun puukottaja näki varusmiehen lomapuvun edustavan Suomen valtiota, kertoo Turun Sanomat.

Puolustusvoimien pääesikunnan turvallisuuspäällikön Hannu Koiviston mukaan tieto ei kuitenkaan johda toimenpiteisiin lomavaatetuksen käytäntöjen muuttamiseksi. Koiviston mukaan sellaisia seikkoja ei ole tullut esiin, että muutokset olisivat tarpeellisia.

KRP:n mukaan Abderrahman Bouanane oli ensin aikeissa puukottaa lomapukuista varusmiestä, mutta luopui aikeista ympäristön takia. Hän yhdisti varusmiehen lomapuvun valtioon ja sitä kautta Suomen läsänäoloon Syyrian kriisissä, kertoo KRP:n Olli Töyräs.

Koiviston mukaan varusmiesten luopuminen lomapuvuista saatettaisiin nähdä myös terroristisien tarkoitusperien onnistumisena yhteiskunnan horjuttamiseen. Asiassa on myös käytännön ongelma, varuskunnissa ei tällä hetkellä ole tiloja siviilivaatteiden säilytykseen.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Varusmiesliiton puheenjohtaja Jaakko Kivistö totesi Turun Sanomille, että liiton linja on edelleen joulukuisen kannanoton mukainen. Kannanotossa vaadittiin oikeutta lähteä lomille siviilivaatteissa. Kivistön mukaan varusmiesten turvallisuutta ei saa vaarantaa palveluksen suorittamisen takia.

Teksti: Joonas Koivisto
Kuva:  Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta