Muistilista yhteishakuun

Mietityttääkö yhteishaku – koska haetaan ja mihin? Tässä kaikki, mitä yhteishausta on pakko tietää.

Pointit: Ammattiopisto Tavastian opinto-ohjaaja Päivi Nurminen

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Kevään 2024 korkeakoulujen yhteishaun hakuajat:

  • Kevään ensimmäisessä yhteishaussa 3.1.2024 – 17.1.2024 haetaan korkeakoulujen syksyllä 2024 alkavaan vieraskieliseen koulutukseen, Taideyliopiston koulutuksiin sekä Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen. 
  • Kevään toisessa yhteishaussa  13.3.2024 – 27.3.2024 haetaan korkeakoulujen syksyllä 2024 alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Hakutoivejärjestys 

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa hakutoiveet tulee laittaa mieluisuusjärjestykseen. Jos tulet hyväksytyksi ensimmäisenä olevaan hakutoiveeseesi, peruuntuvat alemmat toiveesi automaattisesti. Hakutoivejärjestystä kannattaa harkita tarkoin ja laittaa ensimmäiseksi se kaikista mieluisin vaihtoehto! Hakutoiveita voi muuttaa vain hakuaikana. 

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen 

Kevään 2024 ensimmäisessä ja toisessa yhteishaussa paikka on otettava vastaan ennen 11.7.2024 klo 15.00. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, eikä sitä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa.  Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole enää ensikertalainen. Muista lisäksi myös ilmoittatuminen korkeakouluun määräaikaan mennessä. 

Yhden korkeakoulupaikan säännös 

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan koulutuksesta, joka alkaa samana lukukautena. 

     

Lisätietoa korkeakoulujen yhteishausta löydät opintopolku.fi sivustolta

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta