Puolustusvoimat aloitti podcast-lähetykset

Puolustusvoimien sotaharjoitusradiosta Radio Kipinästä voi kuunnella nyt podcast-lähetyksiä. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan podcastien tarkoituksena on lisätä puolustusvoimien avointa viestintää.

Puolustusvoimien mukaan Radio Kipinän puheohjelman tavoitteena on kertoa syvällisemmin maanpuolustuksen ratkaisuista, taustoista, puolustusjärjestelmää koskevista vaatimuksista ja reunaehdoista. Pääesikunnan tiedottaja Sirkku Saariaho kertoo, että lähestysten tekemisestä vastaa puolustusvoimien pääesikunnan viestintäosasto.

Podcastien juontajan, pääesikunnan viestintäostastolla työskentelevän yliluutnantti Tommi Kangasmaan mukaan lähetykset käsittelevät muun muassa tekniikaa, sotataitoja ja puolustusjärjestelmää.

– Podcastit ovat osa puolustuvoimien aiempaa avoimempaa viestintää. Haluamme käsitellä tärkeitä aiheita laajemmin, ja valitsimme kanavaksi podcastit, koska niitä voi kuunnella missä ja milloin haluaa, Kangasmaa kertoo.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Ensimmäiset kolme podcast lähetystä käsittelevät suomalaista sotataitoa, modernia ilmataistelua ja tulevaisuuden sodankäynnin teknologioita. Puolustuvoimien tiedotteen mukaan uusia lähetyksiä julkaistaan jatkossa kuukausittain, ja niitä voi kuunnella puolustusvoimien YouTube-kanavalla sekä mp3-tiedostoina puolustusvoimien verkkosivuilla.

Teksti ja kuva Hanna Tuulonen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta