Puolustusvoimien pääsotaharjoitus lähestyy

Kaakko 19 järjestetään Kaakkois-Suomessa marraskuun 27. – joulukuun 4. päivä.

Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen Kaakko 19 tarkoituksena on harjoitella yhteisten suorituskykyjen käyttöä Rajavartiolaitoksen kanssa sekä valmiutta vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin Kaakkois-Suomen alueella. Harjoitukseen osallistuu yhtä aikaa enimmillään noin 12 000 henkilöä.

Harjoituksen osallistujista 6 200 on varusmiehiä, 2 600 Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa ja 3 200 reserviläisiä. Reserviläisiä osallistuu Puolustusvoimien harjoituksiin ympäri vuoden, ja kaikissa puolustushaaroissa kerrataan keskimäärin yhtä paljon. Harjoitusjoukot Kaakko 19 -harjoituksessakin ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista. Sen lisäksi osallistujia on Pääesikunnasta, sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta.

Harjoitukseen osallistuu Merivoimista 10 taistelualusta, tukialuksia, komentoveneitä sekä rannikkotykistöä ja meritorjuntaohjuspatteri. Rannikkotykistö ampuu harjoituksen aikana Kirkonmaan linnakkeelta 27.11.–1.12. välisenä aikana. Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen puolestaan seitsemällä lentokoneella, joiden lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä 25.11.–4.12. aamukahdeksasta iltakuuteen.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Tarkemmat tiedot harjoituksesta ja marssiosastojen näkyvyydestä liikenteessä Puolustusvoimien tiedotteessa.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta