Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Puro Tekstiilihuoltopalvelut tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä työpaikkoja fyysistä tekemistä pelkäämättömälle

Yhteistyössä: Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy
Teksti: Aurora Kuusisto

Jos etsit töitä, Puro Tekstiilihuoltopalvelut oy:lla on sinulle hyviä uutisia. Puro huoltaa terveydenhuollon tekstiilejä alueella, joka kattaa lähes puolet suomalaisista. Purolla on toimipisteet Keravalla, Turussa ja Kotkassa. Töihin Purolle voivat hakeutua kaikki, keillä kiinnostaa tekemisen meininki.

Henkilöstöjohtaja Suvi-Maarit Kario painottaa, että omistaja-asiakkaita palvellaan sitoutuneesti ja hyvällä sykkeellä. Puro on vakaa työnantaja, jolla on kasvavat volyymit tuotannossa.

– Meidän sisäisenä tavoitteena on, että töihin on kiva tulla ja työt sujuu, Kario sanoo.

Reservissä odotti tuttu työ Purolla

Varusmiespalvelustaan Kaartin jääkärirykmentissä suorittava Leevi Halme työskenteli Puro Tekstiilihuoltopalvelut oy:lla useamman kuukauden ennen palveluksensa alkua.

– Olin Purolla kausityöntekijänä alkuvuodesta aina heinäkuuhun asti kunnes lähdin inttiin. Kun pääsin reserviin joulukuussa, palasin Purolle jatkamaan työtehtäviäni, Halme kertoo.

Halme kertoo kiinnostuneensa työpaikasta kuultuaan kaveriltaan, minkälaista Purolla on työskennellä.

– Kaverini työskenteli Purolla ja hän kertoi minulle, että Purolle haetaan lisää työntekijöitä. Hän viihtyi työpaikassa hyvin, joten päätin sitten itsekin kokeilla, Halme muistelee.

Halmeen mielestä Puro on ollut työpaikkana erityisen viihtyisä, ja työjaksottelut tuovat mukavaa vaihtelua arkeen. Purolla työskennellään vuoroviikoin aamu- ja iltavuoroissa.

– Välillä pystyy nukkumaan vähän pidempään ja välillä pääsee vähän aikaisemmin, Halme kuvailee.

Työilmapiiriä hän luonnehtii viihtyisäksi. Työporukka on hyvä ja esinhekilöt päteviä.

– Tykkään siitä, että esihenkilöt kyselevät usein, että miten työntekijät voivat. Kesällä meillä oli kesätyöntekijöiden kesken myös tilaisuuksia, joissa sai antaa palautetta ja kertoa miten työt ovat sujuneet.

Suvi-Maarit Kario on samoilla linjoilla Halmeen havainnoista työilmapiiriä koskien.

– Meillä on mukavat työkaverit ja rento porukka. Lisäksi henkilöstömme on monikulttuurinen, ja henkilöstössämme on 24 eri kieltä äidinkielenään puhuvaa työntekijää, hän kertoo.

Työkierto tekee työstä vaihtelevaa ja mielekästä

Karion mukaan tuotannon työtehtävissä on useita eri työpisteitä, joista uudelle työntekijälle perehdytetään aluksi yhden tai kahden työpisteen tehtävät. Purolla pyritään tukemaan osaamisen kehittämistä ja oppimista työn tekemisen, valmennusten ja koulutusten avulla.

– Pyrimme työkiertoon, joka tuo mielekkyyttä tekemiseen ja joka lisää kunkin työntekijän osaamista. Ajan myötä työpisteiden määrää voidaan lisätä. Meillä moni on aloittanut tuotannon työtehtävissä, ja pikkuhiljaa saanut lisää vastuuta ja uudenlaisia rooleja talon sisällä, hän kertoo.

Halmeen työnkuvaan kuuluu erilaisten tekstiilihuoltokoneiden oikeaoppinen käyttäminen ja tekstiilien käsittely. Yhdellä työpisteellä saattaa olla useita työkavereita, ja yksi työntekijöistä on vastaava henkilö, joka valvoo, että prosessi sujuu muitta mutkitta.

– Jonkun aikaa työtä tehtyäni olen oppinut toimimaan eri tekstiilihuoltokoneiden kanssa itsenäisesti.

Työ on kuitenkin fyysisesti vaativaa: isokokoiset tekstiilit painavat märkänä paljon, ja työ sisältää nostelua ja kantamista paikasta toiseen. Voimasta ja hyvästä kunnosta on työssä apua, mutta kunto myös kasvaa työn tekemisen johdosta.

– Aluksi tuli shokkina, että työssä ollaan niin paljon jalkojen päällä, mutta se helpottui ajan myötä.

Halmeen normaali työpäivä lähtee käyntiin pukuhuoneesta, jossa päälle vaihdetaan työvaatteet. Työpisteellä käydään päivän alussa läpi, jos päivän aikana on tiedossa jotain erityistä, johon työntekijöiden täytyy valmistautua. Jos päivä menee niin sanotun peruskaavan mukaisesti, työtä tehdään rutiininomaisesti ruoka- ja kahvitaukoineen.

Mahdollisuus pysyvämpään työpaikkaan

Kario painottaa, että perus työelämätaidot riittävät Purolla työskentelyyn. Positiivisena asiana katsotaan myös työntekijän halu oppia uutta.

– Perehdytämme uusia tehtäviä, jonka kautta osaaminen monipuolistuu. Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan ja onnistumaan työssä.

Puro Tekstiilihuoltopalvelut oy laatii työntekijöidensä kanssa lähtökohtaisesti ensin määräaikaisia työsopimuksia, joiden aikana tarkastellaan molemmin puolin työn ja työntekijän yhteensopivuutta.

– Määräaikaisten työsopimusten kautta on mahdollisuus vakinaiseen työsuhteeseen, Kario kertoo. 

Jos Puro Tekstiilihuoltopalvelut oy työnantajana kiinnostaa, töihin voi hakea Puron nettisivuilla osoitteessa www.puro.fi/tyopaikat/avoimet-tyopaikat/.

Kausityöntekijöiden kokemuksia:

  • 85 % on kokenut opastuksen ja perehdytyksen olleen riittävää
  • 100% vastanneista kertoo työkavereiden olleen auttavaisia ja avustaneen riittävästi
  • Yli 90% on kiinnostunut jatkossakin tulemaan töihin Purolle
  • 90% suosittelee kaverilleen Puroa työnantajana

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita