Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Tallinn University of Technology avaa opiskelijalle ovet maailmalle

Yhteistyössä: Tallinn University of Technology
Teksti: Aurora Kuusisto

TalTechissa suoritetun kandidaatin tutkielman jälkeen jatko-opintoja voi hakeutua suorittamaan lukuisiin eri Euroopan maihin. Aleksi Takala ja Leo Aatamila kertovat, mikä tekee TalTechista juuri heidän mielestään erityisen paikan opiskella. 

Jos opiskelu ulkomailla kiinnostaa, mutta et mieli kovin kauas kotiseudultasi, on Tallinn University of Technology sinulle todennäköisesti oikea paikka.

TalTechissa oikeustieteitä opiskeleva Aleksi Takala haki opiskelemaan Tallinnaan kuultuaan tuttavaltaan suosituksen. Takala opiskelee Tallinnassa jo kolmatta vuotta EU-oikeustiedettä ja kansainvälistä oikeustiedettä.

– TalTechista saa hyvät mahdollisuudet jatkaa yliopisto-opiskelua eurooppalaisissa yliopistoissa. Moni TalTechissa opiskeleva jatkaa opintojaan Ruotsissa, ja itsekin aion hakea Uppsalan yliopistoon lukemaan vero-oikeutta, Takala kertoo.

Vero-oikeuteen liittyvät luonnollisesti myös Takalan omat henkilökohtaiset suosikkikurssit.

– Lempikurssini on kansainvälisen vero-oikeuden kurssi. Kurssilla syvennytään kansainvälisiin sopimuksiin ja siihen, miten voidaan välttää kaksinkertainen verotus niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltäkin. Kurssi on tarjonnut hyvän pohjan ja herätti myös kiinnostukseni vero-oikeutta kohtaan, Takala kuvailee.

Intissä opitut ryhmätyötaidot kantavat TalTechissakin

Varusmiespalveluksen Kainuun prikaatissa suorittanut Takala oppi palvelusaikanaan tärkeitä ryhmätyötaitoja ja sen, miten toimia erilaisten ihmisten kanssa.

– Tärkein oppi, minkä sain varusmiespalveluksen aikana oli se, että itsekuri on tärkeää, sillä sitä vaaditaan hyvien arvosanojen saamiseen.

Takalan mukaan Tallinnassa opiskelee paljon suomalaisia, jotka järjestävät yhdessä vain suomalaisille opiskelijoille suunnattuja tapahtumia.

– Kuitenkin suurin osa tapahtumista, joita järjestämme, ovat kaikille opiskelijoille suunnattuja. Tapahtumien määrä yllätti minut ensimmäisenä vuonna.

TalTechissa on 40 eri opiskelijajärjestöä, kuten robotti-, formula-, elokuva- ja valokuvauskerho, kulttuurikerho, kuoro, opiskelijateatteri, ja paljon muita. Takala kuuluu oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Õiguksen hallitukseen.

– Muita järjestöjä ovat muun muassa Nesu, Tauski ja TSOJ.

Mahdollisuus ulkomailla opiskelemiseen kiehtoi

Kauppatieteitä opiskeleva Leo Aatamila puolestaan tiesi jo lukion alkumetreillä mahdollisuudesta opiskella TalTechissa.

– Kuulin kaveriltani TalTechista ja olin heti kiinnostunut mahdollisuudesta opiskella ulkomailla ja saada kansainvälinen koulutus. Hain yliopistoon keväällä kotiuduttuani intistä.

Vaikka ulkomaaksi Viro ei kovin kaukana Suomesta ole, voi TalTechissa opiskeleminen olla merkittävänkin erilaista Suomeen verrattuna. TalTechin kampukselta löytyy monia Virossa tehtävään tutkimukseen liittyviä hauskoja toimintoja, kuten Smart Campus, eli tulevan älykaupungin prototyyppi, ja itse ajava ajoneuvo. Innovatiivisuus näyttäytyy TalTechin opiskelijoille esimerkiksi yhteistyönä johtavien monikansallisten yritysten, kuten Microsoftin, Googlen ja Samsungin kanssa.

Lisäksi TalTechissa järjestetään Start-up -kilpailuja, hankkeita yritysten ja tutkijoiden kanssa sekä harjoittelupaikkoja mielenkiintoisissa työtehtävissä.
Aatamilan opintosuuntana on kansainvälinen liiketoiminta, ja pääaineenaan hän opiskelee rahoitusta. Kauppatieteiden ja oikeustieteiden lisäksi TalTechissa voi opiskella tekniikan, tietotekniikan ja hallinnon aloilla.

Kurssitarjonnasta Aatamilan henkilökohtaiseksi suosikiksi on valikoitunut “Basic finance”, eli vapaasti suomennettuna perusrahoitus.

– Siinä on oppinut rahoituksen perusteita ja hieman sitä, kuinka perusteita voi soveltaa käytännössä.

Pankkiiriksi vai analyytikoksi?

Aatamila suoritti varusmiespalveluksensa Kaartin jääkärirykmentin Urheilukoulussa. Merkittävin intin antama oppi liittyy Aatamilankin tapauksessa tietynlaiseen itsekuriin.

– Uskon, että intissä voi oppia sietämään epämukavien askareiden hoitamista, joita myös koulu-uralla väistämättä tulee eteen.

Tulevaisuudeltaan Aatamila odottaa oppivansa mahdollisimman paljon rahoitusmarkkinoista ja hän toivookin pääsevänsä töihin esimerkiksi pankkiiriksi tai analyytikoksi.

– Vaatimuksena näihin tehtäviin on usein vähintään kauppatieteiden kandidaatin paperit sekä osaaminen alalta. Näistä puolet saa TalTechista. TalTech tarjoaa myös paremmat mahdollisuudet päästä töihin omalle alalle, sekä mahdollisuuden hakeutua maisteriopintoihin.

Aatamilan pitkän aikavälin suunnitelmat eivät ole vielä kiveen hakattuja, sillä toisaalta hänellä kiinnostaa pankkiirin tai analyytikon töiden lisäksi myös oman yrityksen pyörittäminen.

– Aika näyttää ja tuuli kuljettaa, hän sanoo.

Tiesitkö?

  • Tallinn University of Technology on perustettu jo vuonna 1918.
  • Yliopisto sijoittuu maailman parhaiden yliopistojen QS University World Rankings -listauksessa ylimmän 3 % joukkoon. 
  • TalTech on Viron ainoa teknillinen korkeakoulu, ja opiskelijoita TalTechissa on yli 9200. 13% eli 1200 opiskelijaa on kansainvälisiä opiskelijoita. 
  • 88% opiskelijoista on tyytyväisiä kokemukseensa TalTechissa.

Näin haet TalTechiin:

  • Lue TalTechin kotisivuilta pääsyvaatimukset koulutusalaasi varten (sisältäen myös kielivaatimukset sekä maakohtaiset vaatimukset).
  • Luo hakemus verkossa DreamApply-järjestelmän kautta (estonia.dreamapply.com), lataa tarvittavat asiakirjat järjestelmään ja lähetä hakemus.
  • Odota, että sinuun otetaan yhteyttä. 

Kandidaatin ohjelmaa varten suomalaisilta vaaditaan lukion päättötodistus sekä ylioppilastutkintotodistus tai vastaavasti perustutkinnon tutkintotodistus ja opintorekisteriote. Maisterivaiheen tutkintoa varten tarvitset joko kandidaatin tutkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon.

Lisätietoa hakemisesta saat osoitteesta: http://www.taltech.ee/admissions
Voit myös ottaa yhteyttä yliopistoon suomeksi: opiskelijaksi@taltech.ee

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita