Ruotuväki: Keskeyttämisprosentti laskee edelleen

Heinäkuussa aloittaneen saapumiserän keskeyttämisprosentti peruskoulutuskaudella oli alin kymmeneen vuoteen, kertoo Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki. Valtaosa keskeyttämisistä tapahtuu ensimmäisen kahden viikon aikana. 

Teksti Juho Mäki-Lohiluoma Kuva Aku Siukosaari

Vuoden 2015 toisen, heinäkuussa palveluksensa aloittaneen saapumiserän keskyttämisprosentti peruskoulutuskaudella oli 9,7. Kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun keskeyttämisprosentti laskee alle kymmenen.

Ruotuväen haastattelema lääkintäeverstiluutnantti Jouko Peltomaa arvioi keskeyttämismäärien laskun johtuvan muun muassa ennakkoterveystarkastuksia tekevän terveydenhuollon henkilökunnan koulutuksesta. Näin ne henkilöt, joille varusmiespalveluksen suorittaminen ei ole terveydentilan takia mahdollista, karsiutuvat pois jo ennen palvelukseen astumista.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Terveydenhuollon henkilökunnan koulutuksen lisäksi Puolustusvoimissa on viime vuosina panostettu muun muassa koulutuskulttuurin kehittämiseen ja varusmiesten ryhmäyttämiseen. Myös näillä toimilla arvioidaan olevan vaikutusta keskeyttämisprosentin laskuun.

Aiempina vuosina palveluksen keskeyttämisistä noin 75 prosenttia on tapahtunut peruskoulutuskaudella ja lähes puolet peruskoulutuskauden kahden ensimmäisen viikon aikana. Jos sama sääntö pätee myös heinäkuussa aloittaneeseen saapumiserään, voi keskeyttämisten määrä koko palvelusajan osalta tippua alle 13 prosentin.

Viimeisimmissä tilastoissa palveluksen keskeyttäneiden määrä oli noin 15 prosenttia, joten toteutuessaan lasku olisi huomattava.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta