Stanley Cup -voittaja Olli Määttä astuu palvelukseen huomenna

Huhtikuun puolivälissä palveluksensa aloittaneesta talvilajien saapumiserästä puuttuu yksi varusmies, mutta enää vain hetken. Stanley Cup -voittaja Olli Määttää aloittaa palveluksena huomenna 20. kesäkuuta Santahaminassa.

Puolustusvoimien Urheilukoulun talvilajien saapumiserä III/16 aloitti palveluksensa 18. huhtikuuta. Kainuun prikaatissa palvelevat lumilajien urheilijat vannoivat valansa 20. toukokuuta ja Kaartin jääkärirykmentissä 16. kesäkuuta.

III/16 saapumiserään kuuluvalla Olli Määtällä, 21, on sotilasvala kuitenkin vielä vannomatta. Pittsburgh Penguinsin riveissä pelannut Stanley Cup -voittaja oli pelien takia palveluksen alkuajan henkilökohtaisella syylomalla.

Palvelukseen Määttä astuu maanantaina 20. kesäkuuta Kaartin jääkärirykmentissä.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Se on aika siistiä. Ja se on velvollisuus. Jokainen suomalaisen miehen on suoritettava palvelus. Se on sellainen isänmaallinen asia”, Määttä kertoo The Hockey Newsille.

Määttä tarkentaa, ettei hän ole ensimmäinen NHL pelaaja, jonka on otettava asevelvollisuuden suorittaminen huomioon peliuralla. Hänen mukaansa se on velvollisuuden lisäksi kunnia-asia.

Henkilökohtaisen syyloman vuoksi siirtynyt Määtän aloitusajankohta siirtää myös palveluksen päättymisajan kohtaa muuta saapumiserää myöhäisemmäksi.

Kaartin jääkärirykmentissä Määttä saa koulutuksen tiedustelualan miehistötehtäviin.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Stanley Cup

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta