Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Tallinn University of Technology tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin opintoihin Suomenlahden toisella puolen 

Maxim Myllymäki ja Lauri Nykänen hakivat Tallinn University of Technologyyn kiinnostuessaan yliopiston monipuolisesta kurssitarjonnasta ja pääsivät aloittamaan unelmiensa opinnot kansainvälisessä opiskelijayhteisössä Tallinnassa. 

Teksti Aurora Kuusisto

Kuvat Maxim Myllymäki, Lauri Nykänen, Tallinn University of Technology

Upinniemessä 2/17 erässä sotilaspoliisina palvellut Maxim Myllymäki, 22, ei tiennyt vielä lukiosta valmistuessaan, että minne hän haluaisi lähteä opiskelemaan. Kaupallinen ala oli kuitenkin aina kiinnostanut.

Myllymäki kotiutui intistä maaliskuussa 2018 hyvin hoidettujen palvelusvelvollisuuksien jälkeen korpraalina. Heti samana keväänä Myllymäki haki kauppakorkeakouluun Suomessa, mutta koulupaikka ei tärpännyt vielä kahteen ensimmäiseen hakuvuoteen. Myllymäki oli kuullut isältään Viron Tallinnassa sijaitsevasta Tallinn University of Technology -korkeakoulusta, josta tässä jutussa käytämme lyhennettä TalTech. 

Kesällä 2019 Myllymäki sai kerättyä riittävästi rohkeutta hakeutua opiskelemaan ulkomaille. Lukiotodistuksen, motivaatiokirjeen, matematiikan kokeen ja haastattelun jälkeen hänellä oli plakkarissa koulupaikka. 

Tällä hetkellä Maxim Myllymäki on toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija, pääaineenaan rahoitus. Hän on pitänyt TalTech:issä opiskelemisesta kovasti, vaikka aluksi hän jännittikin, miten englannin kielen osaaminen mahtaisi sujua akateemisissa opinnoissa. Jännitys oli turhaa, sillä Myllymäki on pärjännyt hienosti opinnoissaan. 

– Olen ollut tyytyväinen opintojen laatuun ja koen suorittavani vastaavan tasoista tutkintoa kuin Suomen kauppakorkeakouluissa. Hyvä puoli on se, että jokainen pääsee valitsemaan oman pääaineen eikä tarvinnut jännittää, etteikö saisi erikoistua haluamaansa vaihtoehtoon, Myllymäki kiittelee. Hän kertoo myös opiskelumotivaationsa nousseen, kun kurssit ovat koostuneet sen ympärille, mitä hän tulevaisuudessa haluaa tehdä.

Maxim Myllymäki (toinen oikealta) ja Lauri Nykänen (kolmas oikealta) ovat viihtyneet TalTech:issä mainiosti ja molemmat kehuvat opiskelijaelämän monipuolisuutta.

Osaamisen kehittäminen haastaa

Myllymäkeä on tähän mennessä kiinnostanut eniten rahoituksen kurssit, koska rahoitus on hänen pääaineensa koulussa, ja myös siksi, että Myllymäki pitää matematiikasta. 

– Olen päässyt näillä kursseilla haastamaan sekä kehittämään matemaattista osaamistani. Voin myös vahvasti suositella kaikkia ottamaan valinnaisena kurssina Viron kielen alkeet. Suomalaisille kieliopin opettelu ei ole kovin vaikeaa ja nykyään osaan tilata koulun ruokalassa ateriani viroksi, Myllymäki kertoo. 

Opiskelijaelämä yllätti aktiivisuudellaan 

Ennen Tallinnaan lähtöä Myllymäki ei osannut odottaa, millaista opiskelijaelämä Suomenlahden toisella puolella on. Hän kertookin yllättyneensä opiskelijaelämän laadusta positiivisesti.

– Opiskelijajärjestöjä on monia, niin kansainvälisiä kuin suomalaisia. Järjestöt järjestävät tapahtumia aktiivisesti, joten tylsää ei tule. 

Maxim Myllymäki toimii itse varapuheenjohtajana NESU-Estoniassa, eli pohjoismaisessa opiskelijajärjestössä, joka on tunnettu myös Suomessa, koska jokaisesta kauppakorkeakoulukaupungista löytyy oma NESU-järjestö. 

– Varapuheenjohtajan tehtävät ovat aika laajat. Parhaiten voisin kuvailla omaa rooliani jokapaikanhöylänä sillä autan muita hallituksen jäseniä heidän tehtävissään, mutta omalle vastuualueelle osuvat myynti sekä pöytäkirjojen laatiminen kokouksista. 

Tallinn University of Technology tarjoaa kattavasti erilaisia opiskelumahdollisuuksia niin kandidaatin- kuin maisterintutkinnon suorittamiseksi

TalTech tarjoaa mahdollisuuden opiskella myös oikeustiedettä

Myllymäen kanssa opiskelujen mielekkyydestä on samoilla linjoilla myös oikeustiedettä toisella vuosikurssilla opiskeleva Lauri Nykänen, 22. Nykäsen opintosuunta TalTech:issä on Euroopan Unioniin ja kansainväliseen oikeuteen keskittyvä oikeustiede. Nykäselle opiskelupaikka TalTech:istä aukesi ensimmäisellä yrittämällä, niin kuin Myllymäellekin. 

Nykäsen lempikursseja TalTech:issä ovat tähän mennessä olleet kansainvälisen julkisoikeuden kurssit.

– Minua on kiinnostanut erityisesti kansainvälinen humanitaarinen oikeus, joka sääntelee sodankäyntiä. Luennoilla olemme käyneet muun muassa osa-alueeseen liittyviä kansainvälisiä sopimuksia ja niiden sisältöjä ja tulkintaa. Professorimme on ansioitunut kansainvälisen humanitaarisen oikeuden alalla ja hän on työskennellyt Punaisen Ristin kansainvälisessä komiteassa, mikä tekee tunneista mielenkiintoisia, Nykänen avaa.

Kansainvälisessä opiskeluympäristössä tulee Maxim Myllymäen mukaan tekemisiin monien erilaisten ihmisten kanssa.

Intistä eväitä opiskeluihin

Saapumiserässä 1/18 varusmiespalveluksensa aloittanut Nykänen palveli Porin prikaatissa Niinisalon varuskunnassa, tiedustelukomppaniassa. 

– Intti antoi itselleni tietynlaista varmuutta niin itsenäisessä toiminnassa, kuin ryhmätyöskentelyssä, sekä unohtumattomia hetkiä, joita voi muistella lämpimin mielin, Nykänen pohtii.

Maxim Myllymäelle intti taas opetti ryhmätyöskentelyn lisäksi itsekuria. Yliopistossa opiskelu on varsin itsenäistä ja vastuu omien opintojen menestymisestä on itsestä kiinni.

– Tähän tarvitaan itsekuria, sillä hyvät arvosanat vaativat paljon työtä. Intissä oppi myös tulemaan toimeen monien erilaisten ihmisten kanssa, mikä on arvokas kyky niin koulussa kuin työelämässä, Myllymäki valottaa.

Kansainvälisessä opiskeluympäristössä tulee Myllymäen mukaan tekemisiin monien erilaisten ihmisten kanssa ja on tärkeää osata ymmärtää heitä sekä tulla toimeen heidän kanssaan. 

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Seuraava vaihe Nykäsen opinnoissa on päättää, minne hän aikoo hakea suorittamaan maisterivaiheen opintoja. 

– TalTech tarjoaa myös maisterivaiheen opintoja, mutta muita vaihtoehtoja löytyy eri puolilta Eurooppaa, muun muassa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Sveitsistä ja lukuisista muista maista, Nykänen kertoo. 

Myllymäki puolestaan on kerryttänyt kokemustaan pankkialalta puolen vuoden verran ja voi nähdä itsensä tulevaisuudessa töissä pankissa. 

– Rahoituksen opinnoilla on hyvät mahdollisuudet tulevaisuuteen ja itseäni kiinnostaakin finanssiala. 

Mahdollisuudet TalTechi:ssä opiskelun jälkeen ovat rajattomat ja varmaa on, että molemmat pääsevät TalTech:in antamilla eväillä tulevaisuuden työelämissä pitkälle. 


Näin haet TalTech:iin:

Kandidaatin ohjelmaa varten suomalaisilta vaaditaan lukion päättötodistus sekä ylioppilastutkintotodistus tai vastaavasti perustutkinnon tutkintotodistus ja opintorekisteriote. Maisterivaiheen tutkintoa varten tarvitset joko kandidaatin tutkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon.

Luo hakemus verkossa: https://estonia.dreamapply.com/

Lisätietoa hakemisesta saat osoitteesta: http://www.taltech.ee/admissions

Voit myös ottaa yhteyttä yliopistoon suomeksi: opiskelijaksi@taltech.ee

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita