Tammikuun uutiskatsaus

Asevelvollisuuden tulevaisuudennäkymiä

Varusmiesliiton pääsihteeri Juho Kärkkäinen tapasi puolustusministeri Antti Kaikkosen

asevelvollisuuden tulevaisuuden läpikäymisen merkeissä 28. tammikuuta. Esille nousivat muun muassa kutsuntojen laajentamiseen sekä kansalaispalveluksen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä.

Tilaisuuden järjesti Keskustan K-studio, ja se on katsottavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. Lähetyksen juonsi Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Sotilasrikosten määrä laskussa

Tilastojen mukaan sotilasrikosten kokonaismäärä laski viime noin kuusi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kaikkiaan vuonna 2019 tilastoitiin yhteensä 3 162 sotilasrikosta, joista suurin osa oli tuttuun tapaan varusmiespalvelusta suorittavien palvelus- ja poissaolorikoksia.

Esitutkintoja Puolustusvoimissa tehtiin viime vuonna puolestaan yhteensä 2 938 kappaletta, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin sitä edeltävänä vuonna. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamuset.

Vaaratilanne Vekaranjärvellä

Ilta-Sanomat uutisoi, että puolijoukkueteltta syttyi tuleen Vekaranjärven varuskunnassa 31. tammikuuta. Pelastusoperaatioon saapui aamuyöllä kahden paloaseman pelastusyksiköt, mutta jäljellä ei ollut perille päästyä enää paljoakaan sammutettavaa. Vaaratilanteen oletetaan saaneensa alkunsa majoittumistilanteessa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Vuoden ensimmäinen Varusmies-lehti on ilmestynyt

Vuoden 2020 ensimmäinen Varusmies-lehti ilmestyi tänään, ja se on luettavissa osoitteessa varusmies.fi/nakoislehdet.

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kuva Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta