Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä yhdistyvät opiskelu ja huippu-urheilu

Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä (TSE Pori). Maajoukkuetason karateka Aaro Tuominen, 27, aloitti karaten jo 6-vuotiaana ja nykyään hän yhdistää sujuvasti kauppatieteiden opinnot ja huippu-urheilun.

Teksti: Riikka Hollo

Kuvat: TSE Pori

Aaro Tuominen on hyvä esimerkki nuoresta miehestä, joka kulkee unelmiaan kohti. Poriin Aaro päätyi opiskelemaan osin sattuman kautta, mutta TSE Pori on ollut kaiken kaikkiaan todellinen onnenpotku – erityisesti juuri urheilun kannalta.

”Porissa on hyvät puitteet opiskella ja treenata. Pori on kompaktin kokoinen kaupunki ja täällä kaikki on lähellä. Aloittaessani opinnot vuonna 2019, pääsin heti Satakunnan urheiluakatemiaan, joka mahdollisti monipuolisen harrastamisen ja urheilun opintojen ohella”, Aaro Tuominen kiittelee.

Viimeinen vuosi alkaa gradulla

Nyt Aarolla on alkamassa viides ja viimeinen opiskeluvuosi. Gradu-vaihe alkaa heti alkuvuodesta 2024. Mutta mikä on Aaron salai-suus huippu-urheilun ja opintojen taidokkaassa yhdistämisessä?

”Urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii oikeastaan kolme asiaa: 1) määrätietoisuutta, 2) asioiden priorisoinnin taitoa ja 3) kärsivällisyyttä. Asioiden aikataulutus ja suunnitelmallisuus ovat myös valttia”, Aaro sanoo.

Nuori karateka on määrätietoisen luonteensa lisäksi myös sosiaalinen ja opiskelijoiden keskuudessa aktiivinen toimija. Hän osallistuu opiskelijaelämään ja käy lisäksi kahtena päivänä viikossa töissä OP-ryhmän keskuspankin tiloissa Helsingin Vallilassa.

Urheilusta saatuja oppeja voi hyödyntää myös elämän muihin osa-alueisiin, kuten opiskeluun ja työelämään.

”Tavoitteellisuus ja määrätietoinen asenne tulevat varmasti juuri urheilun kautta. Urheilusta saatuja oppeja voi hyödyntää myös elämän muihin osa-alueisiin, kuten opiskeluun ja työelämään.”

TSE Pori saa Aaro Tuomiselta pelkkää kiitosta. Poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne läpi vuosikurssien näkyy ja tuntuu joka päivä.

”Vaikka osa opinnoista tehdäänkin etänä, Porin yksikössä ollaan vähän niin kuin yhtä suurta perhettä. Olen saanut opiskelukavereista useita uusia ystäviä. TSE Porissa on aivan oma, erityislaatuinen tunnelmansa”, Aaro Tuominen iloitsee.

Urheilu-ura pyörii täysillä

Aaro Tuomisen tähtäin on tällä hetkellä pitkälti urheilu-uralla. Seuraavaksi hän suuntaa kilpailumatkoille Ruotsiin ja Kreikkaan. Urheilijana hän alkaa lähestyä absoluuttista huippua.

”Minulla on suunnitelmia urheilun lisäksi myös työuralle. Haluan olla jonain päivänä rahoitusalan huippuammattilainen. Kiirettä minulla ei ole, ja aion edetä uralla yhtä sinnikkäästi, määrätietoisesti ja kärsivällisesti kuin opiskeluiden ja urheilunkin kanssa.”

Aaro Tuomista kuunnellessa on helppo uskoa näihin suunnitelmiin. Maailmalla kisamatkoillakin etänä opiskelevalle nuorelle miehelle tavoitteellinen tekeminen on kaiken keskiössä.

Porin yliopistokeskuksen rakennus 9.8.2022

OPISKELE KAUPPATIETEITÄ PORISSA  

TSE Porista valmistuu johtamisen ja organisoinnin, laskentatoimen ja rahoituksen sekä markkinoinnin tulevaisuuden osaajia – kauppatieteiden maistereita (KTM) – jotka ovat työmarkkinoilla haluttuja asiantuntijoita.

Yksikön etuja ovat vuorovaikutteinen, yksilöllinen ja käytännönläheinen opetus sekä joustavat työskentelytavat. Opiskelijoilla on hyvä yhteishenki ja pienissä ryhmissä luennoitsijatkin tulevat tutuiksi. 

Yksikön laaja-alainen liiketoimintaosaamisen KTK-tutkinto-ohjelma ja ainutlaatuinen Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelma (KTM) houkuttelevat opiskelijoita Poriin ympäri Suomen.

TSE Porin löydät myös Instagramista: 
  @tsepori

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita