Urheilukoulu toivottaisi e-urheilijat tervetulleiksi – lajiliitto jarruttaa mahdollisuuksia

Ammattilaisurheilijat voivat suorittaa asevelvollisuutensa Puolustusvoimien Urheilukoulussa. Toistaiseksi e-urheilijat eivät kuitenkaan Urheilukouluun pääse. Asiaa jarruttaa passiivinen lajiliitto, kirjoittaa Yle.

Puolustusvoimat näe estettä sille, että e-urheilijat voisivat harjoittaa lajiaan ammattimaisesti varusmiespalvelusaikana. Vuosi sitten Urheilukoulun silloinen johtaja Eero Svanberg kertoi YleX:lle, ettei Urheilukoulun lajivalikoimaa ole lyöty lukkoon ja että näin ollen e-urheilijoillakin olisi mahdollisuus hakeutua palvelukseen Urheilukouluun.

Ylen mukaan e-urheilijoiden pääsyä Urheilukouluun jarruttaa e-urheilijoiden lajiliitto, joka ei aja asiaa aktiivisesti. E-urheilijoiden Urheilukouluun pääseminen vaatii tarvittavien kriteerien täyttymisen lisäksi sen, että liitto tekee esityksen asiasta pääesikunnalle. Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste kertoi vuosi sitten Ylex:lle, että tarve tälle on ollut tähän saakka liian pieni ja että aihe ei ole ollut ajankohtainen kuin yksittäisten pelaajien kohdalla.

Varusmiespalveluksen aika alkaa kuitenkin olla käsillä StarCraft-maailmanmestari Joona Sotalla. Sotala kertoo Ylelle, että hän toivoo pääsevänsä suorittamaan palvelustaan Urheilukouluun. Joutuessaan perusjoukkoihin 165 vuorokautta kestävä palvelus voi tarkoittaa pahimmillaan peliuran päättymistä tai ainakin suurta askelta taaksepäin.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Jos lopetat puoleksi vuodeksi pelaamisen, olet ulkona”, Joona Sotalan isä Markku Sotala sanoo Ylelle.

Joona Sotalan on tarkoitus aloittaa varusmiespalvelus vuonna 2018. Sotalat tekevät yhteistyötä sekä lajiliiton että Puolustusvoimien kanssa saadakseen e-urheilijat Urheilukouluun.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Aku Siukosaari

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta