Varuskuntien ruuat ovat nyt Sydänmerkittyjä – aterioilla suuri vaikutus terveyteen

Puolustusvoimat, Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering Oy ja Sydänmerkki ottivat tänään käyttöön Sydänmerkki-ateriat kaikissa Suomen varuskunnissa. Sydänmerkitty ruoka on muun muassa aiempaa vähäsuolaisempaa.

Niin sanotut Sydänmerkki-ateriat esiteltiin ja otettiin tänään käyttöön kaikissa varuskunnissa. Tarkoituksena on edistää varusmiesten hyvinvointia ja jaksamista entistä terveellisemmällä ruoalla.

”Puolustusvoimille on tärkeää pitää huolta varusmiesten terveydestä ja Sydänmerkki-ateria on osa kokonaisvaltaista ja tasapainoista ruokavaliota”, kertoi Kaartin jääkärirykmentin päällikkölääkäri, lääkintäkomentajakapteeni Petri Kangaspunta Sydänliiton tiedotteessa.

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax kertoo samaisessa tiedotteessa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan jokaisen suomalaisen vähentäessä suolan käyttöä yhdellä grammalla päivässä säästettäisiin terveydenhuoltomenoissa 70 miljoonaa euroa vuodessa.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Sydänmerkin laskelmien mukaan tämä suolan vähentämistavoite saavutetaan tarjoamalla Sydänmerkki-aterioita”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Keittiömestari Jaakko Sauvolan mukaan Leijona Catering tavoittaa lähes koko nuorten miesten ikäluokan. Hän jatkaa, että päivittäin tarjotuilla kaikkiaan noin 70 tuhannella aterialla on suuri merkitys nuorten miesten ja myös naisten terveydelle.

”Varusmiesten hyvinvointi on meille sydämen asia”, Sauvola kertoo.

Sydänmerkki on elintarvikkeiden symboli, joka kertoo tuotteiden ja aterioiden ravitsemuksellisesta laadusta.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Juho Mäki-Lohiluoma

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta