Virallinen inttikuvaviikko alkaa tänään

Aikaisempina vuosina inttikuvaviikko on kerännyt tuhansia osallistujia. Vuoden 2015 inttikuvaviikon tavoitteena on nostaa esiin asevelvollisten toimeentulon puutteita. Inttikuvaviikkoon osallistuminen on tuen osoitus suomalaisille asevelvollisille.

Kuva Aku Siukosaari

Varusmiesliiton organisoimaan inttikuvaviikkoon voi osallistua lisäämälla sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään armeijassa ja käyttämällä julkaisun yhteydessä #inttikuvaviikko-aihetunnistetta.

“Kuvat vaihtelevat ihan laidasta laitaan. On ollut virallisia kuvia, ja sitten on ollut kuvia joissa otetaan aurinkoa metsässä”, kertoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Niilo Heinonen.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

“Inttikuvaviikon tavoitteena on saada ihmiset muistelemaan omaa palvelusaikaansa. Samalla kuvan vaihtaminen on kannanotto varus- ja siviilipalvelusmiesten riittävän toimeentulon puolesta”, Heinonen selostaa.

Inttukuvaviikon takana oleva Varusmiesliitto on varus- ja siviilipalvelusmiesten itsenäinen edunvalvoja, jonka kärkitavoitteisiin asevelvollisten toimeentulon parantaminen kuuluu. Niilo Heinosen mukaan kampanjalle ei kuitenkaan tänä vuonna haluttu ottaa täsmällisiä tavoitteita siitä, miten toimeentuloa tulisi kehittää.

“Meillä on toki liittona tietyt tavoitteet asevelvollisten toimeentulolle, jotka koemme riittävinä ja oikeudenmukaisina. Kuvan julkaiseminen ei tästä huolimatta tarkoita, että allekirjoittaisi juuri meidän tavoitteemme. Halusimme kuitenkin pitää kiinni siitä ajatuksesta, että inttikuvaviikkoon osallistuminen on tuen osoitus suomalaisille asevelvollisille”, Heinonen sanoo.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta