Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Würth tarjoaa hyvät eväät etenemiselle

Työskentely Würthillä voi poikia yllättäviä toimenkuvia ja etenemismahdollisuuksia. Teemu Tienhaara on vain yksi monista työntekijöistä, jotka ovat luoneet menestyksekästä uraa yrityksen palveluksessa. 

Teksti: Aurora Kuusisto
Kuvat: Würth

Jos unelmatyöpaikassasi eteenpäin vievät voimat ovat tekninen kiinnostus, kasvu sekä positiivinen työskentelyote, voi olla, että Würth on silloin sinun paikkasi. 

Würthin henkilöstöjohtaja Jussi Tapanainen luonnehtii yritystä palveluntuottajaksi, joka huolehtii teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista ja tarvikkeista. 

– Yli tuhat asiakaspalvelun Würth-ihmistä pitävät teollisuuden pyörät pyörimässä ja helpottavat asiakkaan arkea, Tapanainen kertoo. 

Jos työ Würthin kaltaisessa työympäristössä herättää orastavaa kiinnostusta, lienee paikallaan kertoa tähän väliin hieman siitä, minkälainen urapolku uutta työntekijää mahdollisesti odottaa. 

Poikkeuksellisen mukavat työajat

Useimmissa tapauksissa uudet myyjät tarttuvat työhön Würth Centerillä. Würth Center tarkoittaa Würthin kivijalkamyymälää, jollaisia Suomen kamaralta löytyy yli 180 kappaletta eri puolilta maata.

– Center-myyjän tehtäviin kuuluu asiakkaan ongelmien ratkaiseminen, esimerkiksi oikeaa kiinnitysratkaisua tai työkalua valittaessa, Tapanainen sanoo. 

Myyjä huolehtii myös uusien tuotteiden esittelystä sekä Centerin avustavista tehtävistä. 

Würth Centerit ovat auki arkipäivisin 6.30–17.00, joten myyjien työajat ovat poikkeuksellisen mukavat. 

– Würth Centerillä työskentelevän teknisen myyjän palkka perustuu kiinteään kuukausipalkkaan, kuvailee Tapanainen. 

Würth korostaa työntekijöiden mahdollisuuksia edetä organisaatiossa ajan kuluessa. Osa myyjistä siirtyy kokemuksen karttuessa kenttäedustajan tehtäviin. Kenttäedustajan toimenkuvaan kuuluu työ omien asiakkaiden luona. Hän huolehtii asiakkaista sovitun toimintamallin mukaan, kehittää asiakassuhdetta, esittelee tuotteita ja hoitaa tuotetilaukset. Tuotteet toimitetaan asiakkaille suoraan Riihimäen logistiikkakeskuksesta kuljetusliikkeen välityksellä. Provisiopalkkaisella kenttäedustajalla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa ansioihinsa.

– Kenttäedustajan työsuhde-etuihin kuuluu myös vapaa autoetu, Tapanainen lisää.

Vaikka kenttäedustajan ansioihin vaikuttaa paljon oma aktiivisuus, kukaan ei joudu rakentamaan asiakaskuntaansa tyhjästä, vaan Würth pitää huolen, että työntekijällä on riittävä määrä asiakkaita tulojensa kattamiseksi. 

Töitä monen eri alan ammattilaiselle

Würth työllistää myös logistiikkakeskuksessaan Riihimäellä. Keskuksella työskentelee tällä hetkellä noin 170 varastoalan ammattilaista, joiden työtehtävät koostuvat monipuolisista varastotöistä, kuten saapuvan tavaran vastaanotosta, keräilystä, hyllytyksestä sekä lähettämötöistä. Menestyäkseen keskuksen työtehtävissä ei tarvitse olla välttämättä aiempaa työkokemusta, sillä hyvä asenne ja halu oppia riittävät pitkälle. 

Työ on vakituista, kuukausipalkkaista kaksivuorotyötä.

– Myynti- ja logistiikkatehtävien lisäksi työllistämme suuren joukon eri alojen asiantuntijoita pääkonttorillamme Riihimäellä esimerkiksi tuote-, osto-, taloushallinto- tai IT-tehtävissä, Tapanainen kertoo. 

Teemu Tienhaaran uratarina

32-vuotias liikenneinsinööri Teemu Tienhaara toimii Würthin palveluksessa tuotepäällikkönä. Hän aloitti työt Würthillä 2010-luvun alussa tuntityöntekijänä insinööriopintojensa ohella.

– Tein töitä Würthin varastolla. Tämä oli opiskelijalle erinomainen sauma saada hieman lisätienestiä opintojen oheen, Tienhaara kertoo.

Valmistuttuaan insinööriksi vuonna 2014 Tienhaara sai vakityön Würthin tuoteosastolta tuonti- ja vientihuolinnan tehtävistä. Samalla hän hoiti ulkomaan myynnin tuen tehtäviä. 

Tienhaara kertoo aloittaneensa työt Würthilla sillä ajatuksella, että antaa syksyn näyttää mitä työ on, ja keväällä vuorossa olisi oman alan työnhaku. 

– Ilmeisesti sen verran hyvin viihdyin Würthin tuoteosastolla, etten ole vielä näin seitsemän vuoden jälkeenkään hakeutunut “oman” alan hommiin, Tienhaara toteaa. 

Työnkuva laajeni entisestään

Viitisen vuotta sitten Tienhaaran esihenkilö kyseli häneltä tulevaisuuden suunnitelmista. Samalla hän mainitsi Tienhaaralle mahdollisuudesta siirtyä ostopuolelle. Hän tarttui mahdollisuuteen, ja kyseisissä tehtävissä vierähtikin nelisen vuotta.

– Nuo vuodet olivat todella opettavaisia, mutta samalla minulla nousi halu oppia uutta ja haastaa itseäni lisää. Esihenkilön kanssa käydyt keskustelut uran eteenpäin viemisestä johtivat vuonna 2021 tuotepäällikön tehtävään. 

Tienhaara on toiminut tuotepäällikön tehtävissä nyt vuoden. Työnkuvaa hän luonnehtii laajaksi, mutta pähkinänkuoressa siihen kuuluu oman tuotealueen ylläpito ja kehittäminen, asiakkaiden ja myyjien kouluttaminen sekä tekninen tuotetuki.

– Tavaran toimittajien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä tuotteiston ja yhteistyön kehittämiseksi, hän sanoo. 

Monta rautaa tulessa

Teemu Tienhaaran uratarina on vain yksi esimerkki siitä, miten Würth tarjoaa yhden yrityksen sisällä useita eri etenemismahdollisuuksia vastaten työntekijän kykyjä ja etenemistoiveita.

Tienhaara kertoo, että työntekijältä vaaditaan toisinaan paineensietokykyä sekä taitoa osata tehdä isojakin päätöksiä pikaisesti. Ongelmanratkaisukyvystä ja järjestelmällisyydestä ei ole haittaa missään toimenkuvassa.

– Samaan aikaan voi olla useita eri asioita kesken, ja pitää pystyä pitämään kaikki hallinnassa. Lisäksi hyötyä on sosiaalisista taidoista ja kyvystä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, hän luettelee. 

Esiintymisestä on tullut arkipäivää

Tienhaara listaa työnsä parhaiksi puoliksi monipuolisuuden ja ohjat omasta kalenterista. 

– Voi aika pitkälle suunnitella itse oman kuukausiohjelman. Milloin pitää toimistopäiviä ja milloin on kenttämyyjien mukana kertomassa tuotteista asiakkaille. Myyntialueena on koko Suomi, joten pääsee näkemään erilaisia yrityksiä ja tapaamaan ihmisiä maanlaajuisesti. 

Tienhaara mainitsee myös, että yksikään päivä ei Würthilla ole samanlainen, sillä koko ajan on uutta opittavaa ja kehitettävää. Yhden kehitysaskeleen Tienhaara on ottanut esiintymisen saralla. 

– Jotkut työkaverit saattavat tätä juttua lukiessa naurahtaa, sillä en ole koskaan tykännyt esiintyä yleisölle. Nykytyössä kun esiintyminen on arkipäivää myyjien ja asiakkaiden kouluttamisen muodossa, joten alan olla siihen jo tottunut. 

Jos työ Würthillä kuulostaa hyvältä, avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta wurth.fi.

Würthille voi myös laittaa avoimen hakemuksen, jos sopivaa tehtävää ei ole avoinna. 

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita