Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Aktiivista työtä ja hyvät etenemismahdollisuudet Niemi Palveluilla

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut Oy:llä on monipuolisia tehtäviä muuttajana, kuljettajana ja asentajana. Kaksi Niemiläistä, Tommi Kiviniemi ja Tuukka Ryhänen, kertovat työstään Niemi Palveluilla.

Monipuolisia työtehtäviä

Tommi haki Niemelle töihin muuttajaksi suoraan lukiosta.

– Ehdin työskennellä muuttohommissa puolisen vuotta ennen inttiin lähtöä. Intin aikanakin tein lomilla muuttajan keikkahommia Niemellä, Tommi kertoo.

– Kotiuduin viime kesänä, ja olen jatkanut sen jälkeen Niemellä työskentelyä. 

Muuttajan työhön sisältyy asiakaspalvelua, tavaroiden suojaamista ja pakkaamista, niiden siirtämistä apuvälineillä ja käsin, asennustöitä sekä myös isompia siirtoja.

Tommi on edennyt armeijan jälkeen muuttajan tehtävistä nokkamieheksi, jonka työhön kuuluu ryhmän johtaminen keikalla ja yhteydenpito asiakkaan kanssa.

– Työskentelen tällä hetkellä Niemen ”pianotiimissä”, jossa siirrämme raskaita esineitä, kuten pianoja, flyygeleitä ja kassakaappeja, Tommi kertoo.

Niemellä työntekijät pääsevät tekemään monipuolisesti eri hommia.

– Teen satunnaisesti myös muuttohommia kuluttaja- ja yritysmuutoilla.

Tuukka puolestaan hankki C-kortin ja aloitti kuljettajana oppisopimuskoulutuksen kautta. Kuljettajan tehtäviin kuuluu auton lastaus, kuorman kuljettaminen ja purkaminen kohteessa sekä muun tiimin auttaminen.

– Ajotaidot ovat kehittyneet paljon, sillä työ sisältää ajamista hyvin tiukoissa paikoissa isoilla autoilla. Nykyään sitten vasta on ahdasta, kun peilit joutuu laittamaan kuorma-autossa sivuun, Tuukka naurahtaa.

Kysyttäessä mikä on parasta työssä Tommi vastaa:

– Tykkään eniten työssäni siitä, ettei ole samanlaista työtä päivästä toiseen. En voisi kuvitella itseäni työssä, jossa tekisi täsmälleen samaa hommaa koko ajan. Erikoisemmissa siirtotehtävissä joutuu pohtimaan ratkaisua ja pääsee sitä kautta haastamaan itseään.

– Ryhmässä työskentely ja työkaverit on parasta, Tuukka jatkaa.

Katso video: Muuttaja, nokkamies Klaus kertoo työstään muuttajana Niemellä. ”Muuttajana työpäivät ovat vaihtelevia ja tehtävät monipuolisia”

Hyvät koulutus- ja etenemismahdollisuudet 

Niemellä kaikki työntekijät aloittavat työuransa NiemiTutuksi-tilaisuudella, jonka teemana on muuttajan työn perusteet. Työntekijöille tarjotaan myös laaja valikoima koulutuksia työtehtävien ja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

– Olen suorittanut Niemellä oppisopimuskoulutuksen lisäksi työturvallisuuskortin. Uusin työtehtäviin siirtyessä saa myös hyvän perehdytyskoulutuksen, Tuukka kertoo.

Tommi on käynyt nokkamies-, pakkaus-, kassakaappi- ja pianokoulutukset.

– Etenemismahdollisuudet ovat hyvät, jos on halua edetä. Moni siirtyy esimerkiksi kentän puolelta myynnin tehtäviin, Tommi kuvailee.

Tuukka mainitsee etenemismahdollisuudet parhaana asiana Niemellä.

– Aloin tehdä asiakaspalvelu- ja myyntitöitä call centerissä kuljettajan hommien ohessa, kun asiakaspalvelussa etsittiin tuuraajia, Tuukka muistelee.

Hyvän työn ja palautteiden myötä Tuukkaa kysyttiin tekemään tarjouskäsittelyä kuluttaja-asiakkaille ja ulkomaanmyyntiin. Oma-aloitteisuus on vienyt Tuukan pitkälle.

– Huomasin rekrytoijan työpaikkailmoituksen, ja menin kysymään lisätietoja kiinnostavasta paikasta. Nykyään työskentelenkin rekrytoijana.

Hyvä työporukka

– Parasta Niemellä on työkaverit, Tommi sanoo.

Tuukka komppaa.

– Niemiläisenä puhalletaan yhteen hiileen sekä autetaan ja kuunnellaan kaveria.

Kenelle suosittelette hakemista töihin Niemelle?

– Suosittelen hakemaan, jos tykkää nähdä työssään kätensä jäljen, Tommi vastaa.

– Jos on motivoitunut, halukas haastamaan itseään ja tykkää fyysisestä ryhmätyöstä, Tuukka jatkaa.

Hae mukaan menestysjoukkueeseen

  • Avoimet työpaikkamme löytyvät nettisivuiltamme: niemi.fi/tyopaikat
  • Jos sinulla tulee mieleen kysyttävää, autamme mielellämme: rekrytointi@niemi.fi

Niemi Palvelut Oy:

  • Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan yritys. Kuluttajamuutot, yrityspalvelut, ulkomaanmuutot, logistiikkapalvelut, tapahtumapalvelut, kierrätys ja varastointi ammattitaidolla vuodesta 1981.
  • Toimimme valtakunnallisesti kahdeksalta toimipisteeltä käsin: Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere, Turku ja Vaasa
  • Työllistämme 1300 Niemiläistä
  • Vastuullinen työnantaja ja yrityskansalainen: työntekijät ja asiakkaat ovat meille tärkeimpiä
  • Kalustomme kulkee 100 % fossiilittomasti. Tavoitteenamme hiilineutraalius vuonna 2030.
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita