Kasvisruoan osuutta varusmiesten muonituksessa lisätään syyskuun lopusta alkaen.

Varuskuntaravintolat tarjoavat varusmiehille jatkossa kaksi kasvisruokaa viikossa. Varusmiesliiton puheenjohtaja Jaakko Kivistö sekä Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola vierailivat maanantaina 27. elokuuta Huomenta Suomessa keskustelemassa tulevasta uudistuksesta.

Sauvola havainnollisti uudistuksen liittyvän keskeisesti ympäristöpolitiikkaan sekä kestävään kehitykseen.

– Kasvisruoan lisääminen on hyvä esimerkki siitä, miten voimme toteuttaa tavoitteemme vähentää energian- ja vedenkulutusta sekä hiilidioksidipäästöjä.

Kivistö totesi puolestaan, ettei Varusmiesliitto ota muutokseen vielä kantaa puolesta tai vastaan.

– Kasvisruoan valitsevien varusmiesten määrästä on todella vähän dataa, mutta luotamme tehdyssä päätöksessä Leijona Cateringiin sekä upseereihin.

Sauvola ja Kivistö yhtyivät mielipiteeseen siitä, että monipuolisen ruokavalion tarjoaminen varuskunnissa on hyvä asia. Eri asiakaskuntien kielteiseen suhtautumiseen kasvisruokaa kohtaan arvattiin puolestaan vaikuttavan yksilöiden mahdolliset tottumukset.

Haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan osoitteessa https://www.katsomo.fi/sarja/huomenta-suomi-33001003011/maanantai-27-8-klo-625-953843

Teksti Saana Sjöblom
Kuva Joni Oksanen