Elokuun uutiskatsaus

Kutsunnat alkavat

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat järjestetään ympäri Suomea alkaen 17. elokuuta ja päättyen 15. joulukuuta. Kutsunnanalaisia on tänä vuonna noin 35 000. Osallistujat ovat vuonna 2002 syntyneitä miehiä sekä uudelleen tarkastettavaksi määrättyjä. Mukana ovat myös ne alle 30-vuotiaat, jotka ovat jääneet saapumatta edellisiin kutsuntoihin.

Puolustusvoimien aluetoimistoissa järjestetään yhteensä 444 kutsuntatilaisuutta. Koronavirusepidemia aiheuttaa joitain muutoksia järjestelyihin: tarvittaessa kutsunnan ohjelmaa voidaan typistää, istumajärjestystä väljentää ja saapumista tilaisuuteen porrastaa. Hygianiakäytännöistä ja turvaväleistä ohjeistetaan paikan päällä.

Tarkempaa tietoa kutsunnoista löytyy Puolustusvoimien nettisivuilta.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Ohjeistus kasvomaskeista annettu

Puolustusvoimat julkaisi 14. elokuuta ohjeen kertakäyttöisten ja kankaisten kasvomaskien käytöstä. Niitä suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa 1,5–2 metrin turvaetäisyys oman joukon ulkopuolisiin henkilöihin voi alittua yli vartin ajan sisätiloissa. 

Puolustusvoimien kasvomaskiohje on suunnattu erityisesti varusmieskoulutuksessa oleville ja heidän kouluttajilleen. Aasevelvollisille ohjeistetaan maskien käyttö koulutuksella. Suositus astui voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Leijona Cateringin kotimaisuusastetta kasvatetaan

Ruotuväki-lehti uutisoi, että Leijona Cateringin nykyistä kotimaisuusastetta, 74 prosenttia, aiotaan nostaa. Tällä hetkellä kotimaisia tuotteita ovat esimerkiksi liha, peruna ja maitotuotteet. Heikoin kotimaisuusaste on kahvissa, teessä, kaakaossa sekä mausteissa.

Leijona Catering valmistaa päivässä yli 70 000 ateriaa. Yritys hoitaa Puolustusvoimien lisäksi Rikosseuraamuslaitoksen ja eri valtionhallinnon yksiköiden ruokahuollon. Leijona Cateringillä on vastuu muonituksen hoitamisesta myös mahdollisen kriisin aikana, minkä takia yhtiö painottaa yhteistyökumppaneiksi valikoituvan toimijoita, jotka pystyvät vastaamaan muutoksiin nopeasti ilman pelkoa toimitusvarmuuden kärsimisestä.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta