Lakkiaispäivän lomailua ja sotilasmusiikin fiilistelyä

Varusmiehet saavat nauttia kesällä vapaasta lakkiaispäivästä ja sotilasmusiikista varuskunnissa.

Puolustusvoimien Pääesikunnasta on lähetetty kaikkiin joukko-osastoihin käsky, jonka mukaan kaikille niille varusmiehille, jotka eivät ole valmistujaisjuhlien aikaan vapaajaksolla myönnetään viikonloppuvapaa. Vapaa myönnetään, jos varusmiehen oppilaitos järjestää valmistujaisjuhlat.

Ylimääräisen vapaapäivän lisäksi varusmiehet saavat nauttia tänä kesänä livemusiikista kasarmeilla. Keväällä peruuntuneet konsertit ovat nimittäin olleet merkittävä menetys myös varusmieskoulutuksen näkökulmasta, sillä palvelusta suorittaa erityistehtävissä laaja joukko esiintymis- ja tekniikka-alan osaajia.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Kaartin soittokunta esiintyvät varuskuntien väelle pitkin kesää. Varuskuntien sisäinen konserttikiertue on tärkeä projekti sen esiintyjille ja tuottajille, sillä virtuaaliesiintymisen sijaan myös ääni- ja valotekniikkaan sekä viestintään ja markkinointiin erikoistuneet varusmiehet pääsevät nyt näyttämään osaamisensa käytännössä.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Varusmiessoittokunnan Viihdeorkesteri ja Showband sekä Kaartin soittokunnan varusmiesbändi soittavat tunnelmaa nostattavaa bilemusiikkia seuraavasti eri paikoissa:

Ti 4.8. PVVMSK Showband, Uudenmaan prikaati Raaseporin varuskunta Dragsvik
Ke 5.8. PVVMSK Showband, Karjalan prikaati Vekaranjärvi
To 6.8. PVVMSK Showband, Rannikkoprikaati Upinniemen paraatikenttä
Pe 7.8. PVVMSK Showband, Kainuun prikaati Kajaani
To 13.8. PVVMSK Showband, Kaartin jääkärirykmentti Santahamina (Uudenmaan jääkäripataljoona)
Pe 14.8. PVVMSK Viihdeorkesteri, Kainuun prikaati Kajaani
La 15.8. PVVMSK Viihdeorkesteri, Maasotakoulu Hamina (RU-kurssin 256 kurssijuhla)
To 20.8. Kaartin soittokunta ja varusmiesbändi, Maanpuolustuskorkeakoulu Santahamina (104. Kadetti- ja 87. Merikadettikurssin kaaderiviesti & henkilökunnan virkistystilaisuus)

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kuva Miika Kosloff

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta