Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Hämeen kesäyliopistosta lisäpotkua opintopolullesi

Kesäyliopisto sopii niin pääsykokeisiin valmistautuvalle kuin ammatillisen osaamisen kehittämiseen työn ohessa.

Teksti Sini Saarinen
Pääkuva Canva

Tiesithän, että avoin yliopisto-opetus on kaikille avointa?

Nimestä huolimatta Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden.
Tarjoamme aktiivisesti avoimia yliopisto-opintoja ympäri vuoden. Meillä on laaja valikoima oppiaineita opiskeltavaksi ja teemme tiivistä yhteistyötä useiden avoimien yliopistojen kanssa.

Opintoja järjestetään yhdessä Helsingin, Tampereen, Jyväskylän, Turun, Oulun, Lapin ja Itä-Suomen yliopistojen kanssa. Opinnot ovat kaikille avoimia ja niihin voit osallistua iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Meillä suorittamasi opinnot vastaavat laajuudeltaan ja vaatimuksiltaan kyseessä olevan yliopiston opetusta ja opintosuoritukset voit myöhemmin hyväksyttää osaksi tutkinto-opintoja.

Meillä voit opiskella esimerkiksi oikeustieteitä, kasvatustieteitä, kauppatieteitä ja yhteiskuntatieteitä. Lisäksi tarjonnassamme on myös yleis-, kieli- ja viestintäopintoja. Ja mikä parasta; opiskelu Hämeen kesäyliopistossa on joustavaa, sillä monia opintoja voit tehdä työn ohessa ja joitain opintoja voit suorittaa jopa kokonaan etänä.

Sinulla voi olla erilaisia tavoitteita opiskelussasi. Voit esimerkiksi treenata tulevia pääsykokeita varten, kerryttää opiskelutaitojasi ja tutustua yliopisto-opintoihin. Voit myös hakea yliopistoon avoimen yliopiston väylän tai muiden erillishakujen kautta.

Lisäksi avoimet yliopisto-opinnot soveltuvat erinomaisesti ammatillisen osaamisen kehittämiseen työn ohessa.

Haastattelimme kasvatustieteiden opettajaamme Marikki Arnkilia. Lue mitä hän kertoo opinnoista ja opiskelusta:

Kuka olet?

– Olen Marikki Arnkil, toimin kasvatustieteiden opettajana Hämeen kesäyliopistolla seitsemättä vuotta. Koulutukseltani olen luokanopettaja ja kasvatustieteiden tohtori. Päätyökseni toimin Hämeenlinnan kaupungilla opetuspalvelujen suunnittelijana. Vapaa-ajalla harrastan muun muassa lukemista, polkujuoksua, ratsastusta, retkeilyä ja kaikenlaista luonnossa samoilua koiran kanssa.

Miten olet tullut opettajaksi näihin opintoihin?

– Aikanaan eräs samassa koulussa työskennellyt kollega oli vinkannut minusta Hämeen kesäyliopistolle. Hän oli itse opettanut kasvatustieteitä Hämeen kesäyliopistolla jo jonkin aikaa ja ajatteli, että voisin sopia hommaan. Olenkin viihtynyt työssä loistavasti ja opiskelijoiden kanssa työskentely on aivan huippua.

Kasvatustieteiden opettaja Marikki Arnkil uskoo, että kasvatustieteiden opiskelusta on hyötyä millä tahansa alalla, jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä. Kuva: Marikki Arnkil.

Kenelle kasvatustieteiden opiskelu sopii?

– Mielestäni kasvatustieteiden opiskelu sopii aivan kaikille opiskelemisesta yleensäkin kiinnostuneille iästä tai aiemmasta koulutustaustasta riippumatta.

Miksi kasvatustieteiden perusopinnot?

– Kasvatustieteet muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Kasvatukseen, kasvuun ja oppimiseen liittyviä ilmiöitä ja kysymyksiä tarkastellaan muun muassa historian, filosofian, sosiologian ja psykologian näkökulmista – eli varsin erilaisista aiheista kiinnostuneiden opiskelijoiden on siis helppo löytää tarttumapintaa. Opintojen aikana pohditaan myös muun muassa identiteettiä ja elämänkulkua ja opintojen kuluessa opiskelijat oppivat paljon uutta myös itsestään!

Missä ammateissa kasvatustieteiden opiskelusta on hyötyä? Entä vapaa-ajan toiminnassa?

– Opetus- ja kasvatusalojen ammateissa kasvatustieteiden opiskeleminen on ymmärrettävästi keskeistä. Uskon, että kasvatustieteiden opiskelusta on hyötyä millä tahansa alalla, jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä, sillä opinnot auttavat ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä ja toimintaa. Lisäksi ne usein syventävät opiskelijan itseymmärrystä ja voivat näin avata aivan uudenlaisia näkymiä. Opinnoista on hyötyä myös esimerkiksi valmennus-, ohjaus-, harrastus- sekä kerhotoiminnassa.

Mitä pitää huomioida opiskeltaessa verkossa?

– On hyvä tutustua käytössä oleviin sovelluksiin (esim. Zoom, Moodle) heti opintojen alussa. Mikään digivelho ei tarvitse olla, perusosaaminen riittää hyvin. Oleelliset asiat käydään kyllä yhdessä läpi opintojen alussa ja aina saa kysyä neuvoa! Luennoille ja opintoryhmiin kannattaa osallistua rauhallisesta paikasta, jotta voi aidosti keskittyä ja osallistua keskusteluihin.
Vuorovaikutus verkossa on erilaista kuin luokkatilanteessa, mutta kokemusteni mukaan pohdintaa syntyy luontevasti vaikkapa Zoomissa. Ryhmähuoneet ovat myös käteviä ja pienryhmissä syntyy usein vilkasta keskustelua.

Verkko-opinnoissa ei tarvitse olla digivelho, vaan perusosaamisella pärjää hyvin. Kuva: Canva.

Hämeen kesäyliopisto on loistava vaihtoehto opintopolullesi! Tutustu moniin mahdollisuuksiin sivuillamme ja aloita opintosi meillä, olemme täällä sinua varten.


Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op, TAU

  • aika: 25.05. – 02.09.2021
  • paikka: verkko-opinnot (reaaliajassa)
  • hinta: 490 € (laskutetaan kahdessa erässä opintojen aikana)
  • emoyliopisto: Tampereen yliopisto
  • suoritustapa: läsnäolo, Moodletentit, itsenäiset kirjalliset tehtävät ja ryhmätehtävät
  • ilmoittautuminen: 11.5.2021 mennessä (paikkoja rajoitetusti)

Kasvatustieteiden perusopintoja on tarjolla kesän lisäksi usein myös syys- ja/tai kevätkausien alussa lähiopetuksena.

Tutustu koulutustarjontaamme osoitteessa: www.hameenkesayliopisto.fi

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita