Oletko joutunut vastaavaan tilanteeseen? Kerro meille kokemuksistasi.

Oletko sinä kokenut olevasi vaarassa?

Itselleen ja muille vaaraksi olevat asevelvolliset määrätään kutsuntalautakunnan toimesta T-luokkaa, eli he saavat pysyvän tai määräaikaisen vapautuksen palveluksesta. Silti lähes jokainen on kuullut kokemuksia tilanteista, joissa palvelustoveri on käyttäytynyt uhkaavasti. Osa on valitettavasti itse joutunut tällaiseen tilanteeseen.

Kerro meille kokemuksistasi. Varusmies-lehti koostaa aiheesta jatkoartikkelia. Viestisi eivät näy muille lukijoille ja julkaisemme niitä vain nimimerkillä tai anonyymisti.

[contact-form-7 id=”1337″ title=”Oletko joutunut vastaavaan tilanteeseen?”]


Helmikuun alussa Karjalan prikaatissa muita varusmiehiä uhkaillut tykkimies tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta ja palvelusrikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kirjoittaa Iltalehti.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Iltalehden mukaan mies oli valatilaisuudessa tehnyt aseellaan latausliikkeitä, laukaissut tyhjän aseen, osoitellut sillä palvelustovereita ja valatilaisuuteen saapuneita vieraita sekä uhannut tappaa kaikki, mikäli hänellä vain olisi kovia ammuksia.

Sekä osaston johtaja että muut varusmiehet käskivät miestä lopettamaan aseella osoittamisen ja uhkailun. Mies ei kuitenkaan totellut käskyjä, ja paikalla olleet varusmiehet kokivat olevansa vaarassa.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Aku Siukosaari

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta