Jaakko Kivistö on valittu Varusmiesliiton puheenjohtajaksi

Varusmiesliiton liittokokous on valinnut Jaakko Kivistön, 21, liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2018.

Kauppatieteiden ylioppilas ja tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Kivistö on suorittanut varusmiespalveluksen Dragsvikissa saapumiserässä 2/16. Hän toimi kuluneena vuonna Varusmiesliiton liittohallituksessa.

”Suuri kiitos luottamuksesta! Saappaat ovat suuret, mutta otan ne nöyrästi ja innoissani vastaan. Ensi vuoden liittohallitus on todella upea ja minulla on siihen kova luotto”, Kivistö kiittelee.

Kokouksessa valittiin myös Varusmiesliiton uusi liittohallitus. Varapuheenjohtajana vuonna 2018 toimii Jaber McBreen. McBreen toimi Kivistön tapaan liittohallituksessa vuonna 2017.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Liittohallitukseen valittiin lisäksi Tuomas Aho, Joni Karras, Nicholas Kujala, Kaisla Luukkainen , Paavo Kähkönen ja Matias Pajula.

Liittokokous esittää julkilausumassaan, että varusmiesten tulisi päästä lähtemään varuskunnista lomalle lomapuvun sijaan siviilivaatteissa.

”Kuten liittokokouksessa todettiin, Puolustusvoimien henkilökuntaa on ohjeistettu olemaan käyttämättä virkapukua virka-ajan ulkopuolella. Myös varusmiehiä on muistutettu olemaan käyttämättä maastopukuja julkisilla paikoilla. Molemmat kehotukset liittyvät kasvaneeseen terroriuhkaan. Mielestämme on kohtuutonta, että varusmiehet pakotetaan lähtemään varuskunnista lomapuvuissa vapaalle, vaikka turvallisuusriskit tunnistetaan. Tämän lisäksi varusmiehet ovat kotimatkoillaan maalitauluja turhalle huutelulle ja kuittailulle. Lomapuvun käytöstä pitää tehdä vapaaehtoista.”, Kivistö toteaa.

Kuvassa etualalla Jaakko Kivistö ja Jaber McBreen. Takarivissä vasemmalta: Paavo Kähkönen, Joni Karras, Tuomas Aho, Matias Pajula, Kaisla Luukkainen ja Nicholas Kujala.

 

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta