Jäälleen uusi tapaturma – varusmiehiä toimitettu sairaalaan

Kaksi panssarivaunua törmäsi toisiinsa harjoitustilanteessa Niinisalossa, Puolustusvoimat tiedottaa. Osuman seurauksena viisi varusmiestä loukkaantui lievästi.

Teksti Juho Mäki-Lohiluoma Kuva Liikenneturva

Puolustusvoimien mukaan harjoituksen lääkäri tarkasti varusmiehet ja yksi henkilö toimitettiin jatkotutkimuksiin Porin keskussairaalaan. Muut varusmiehet ovat jatkaneet palvelustaan normaalisti. Varusmiehet on ohjeistettu olemaan yhteydessä läheisiinsä.

Varusmiehille sattuneista tapaturmista on tiedotettu viime aikoina tiheästi julkisuuteen. Viimeksi toissapäivänä yhdeksän vietiin sairaalaan ”melualtistuman” takia varusmiehen aseen lauettua teltassa. Samana päivänä varusmiehiä oli osallisena myös liikenneonnettomuudessa, jossa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Kaksi viikkoa sitten yhteensä 13 varusmiestä joutui sairaalahoitoon liikenneonnettomuuden seurauksena ja kolme viikkoa sitten varusmiehen ase laukesi vahingossa ja luoti osui hänen omaan jalkaansa.

Vuonna 2012 varusmiehiä oli osallisena yhteensä 8 533 tapaturmassa, joten viime aikojen tiheästä tiedottamisesta ei voida vetää johtopäätöksiä muutoksista tapaturmien kokonaismäärässä.

Puolustusvoimat pohjaa toimintansa niin sanottuun nolla tapaturmaa -ajatteluun. Everstiluutnantti Olli Ohrakämmen kertoi hankkeen lanseeraamisen yhteydessä Ruotuväki-lehdelle, että kyse on ajattelutavasta, joka lähtee siitä, ettei yhtään tapaturmaa hyväksytä automaattisesti.

 

Lähteet: PuolustusvoimatKSMLRuotuväki

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta