KD-Lehti: Kristillisdemokraattien Sari Essayahilta kirjallinen kysymys kasarmien sisäilmaongelmista

Kristillisdemokraattien kansaedustaja Sari Essayah on jättänyt kasarmien sisäilman tilaa koskevan kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Hän kyseenalaistaa kysymyksessään, onko kasarmeja hallinnoivan Senaatti-kiinteistöjen ohjelma sisäilmaongelmia varten tuottanut tulosta. Essayah jätti kysymyksen keskiviikkona 18.10.

Essayahin mukaan kasarmirakennusten sisäilmaongelmat ovat jääneet pienemmälle huomiolle mediassa, vaikka rakennusten sisäilmaongelmat on yleisesti tunnistettu kansanterveyden ja -talouden ongelmaksi.

Suurin osa kasarmirakennuksista on hänen mukaansa vanhoja ja näin ollen monet niistä vaativat peruskorjausta. Monilla kasarmialueilla on selvitetty sisäilman laatua ja rakenteiden kuntoa, kun varusmiesten oireilu on viirannut kosteus- tai homeongelmiin.

Essayah korostaa asian tärkeyttä, sillä huono kasarmien sisäilma heijastuu koko kutsuntojen alaiseen ikäluokkaan. Lisäksi hän korostaa varusmiesten arjen olevan muutenkin vaativaa henkisesti ja fyysisesti, joten huono sisäilma kasvattaa varusmiesten terveysriskiä entisestään.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Essayah kysyy kysymyksessään ohjelman toiminnan lisäksi sitä, millaisin toimenpitein hallitus tulee ratkaisemaan kasarmirakennuksen sisäilman ongelmat.

Teksti: Joonas Koivisto
Kuva: Aku Siukosaari

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta