Kesän monet mahdollisuudet

Kesä on ihan ovella, sillä toukokuu alkaa jäämään vähitellen jo taakse. Pitkästä talvesta ollaan taas selvitty. Ennakkoon talvesta odotettiin inflaation vuoksi vaikeaa, mutta leuto talvi hälvensi pahimmat pirut seiniltä. Samaa ei voi valitettavasti sanoa Ukrainan kohdalla, joka taistelee edelleen vapautensa puolesta brutaalia hyökkääjää vastaan. 

Kesä tuo tullessaan nuorille lukuisia erilaisia mahdollisuuksia. Varusmiespalvelusta suorittaville kesä merkitsee joko kotiutumista tai koulutusvaiheen muutosta. Kesäkuun 15. päivänä reserviin astuvat 2/22-saapumiserän vuoden taistelijat ja 1/23-erän puolen vuoden sotilaat. Lehden ilmestyessä tj-lukema on enää alle kolme viikkoa. 

Kotiutuville varusmiehille haluan toivottaa onnistunutta reserviin siirtymistä, mitä siellä kotona sitten odottaakaan. Toivottavasti teillä on takana ikimuistoinen intti, jonka aikana opittuja taitoja kykenette hyödyntämään siviilissäkin aivan varmasti. Olette ensimmäinen kotiutumiserä Nato-Suomeen. Pitäkää kiinni intin opettamista hyvistä rutiineista ja huolehtikaa sekä itsestänne että lähimmäisistänne! 

Reservissä monia teistä odottaa kesätyöt, kuten usein muitakin ikäisiänne nuoria. Kesätyöt ovat oiva tilaisuus harjoitella työelämän taitoja, vaikkei työpaikka olisikaan suunniteltu eläkevirka. Tärkeintä on, että tekee jotain. Töissä oppii olemaan osa työyhteisöä, minkä lisäksi substanssiosaaminenkin voi karttua.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Töiden ohella kesään kuuluu ennen kaikkea omien akkujen lataaminen. Olipa takana sitten raskas opiskeluvuosi tai varusmiespalvelus, tulevan syksyn haasteisiin kannattaa henkisesti latautua hyvissä ajoin. Nauti kesän säästä mieluisten aktiviteettien parissa ja kavereiden seurasta! 

Koronavuodet ovat jättäneet monen sosiaalisiin verkostoihin omat, ikävät jälkensä. Nyt on siis oikea aika nähdä sitä kaveria, johon ei ole tullut oltua yhteyksissä muutamaan vuoteen sen ihmeemmin. Kesällä on monta erilaista ajanviettokohdetta, joista voi valita sopivimman ja ehdottaa tapaamista. 

Ihminen on laumaeläin, minkä vuoksi kaveri- ja ystäväsuhteet ovat meille elintärkeitä. Osa viihtyy suuremmassa laumassa, kun taas toiset vaativat enemmän omaa tilaa. Silti jokaista yhdistää tarve tulla kohdatuksi ja välitetyksi ihmisenä. 

Loppuun sanon vielä tsempit 2/23-saapumiserälle. Teidän palvelukseenastumiseen on enää reilu kuukausi. Tätä kuukautta ei kannata kuluttaa stressaamiseen, vaan järkevään valmistautumiseen esimerkiksi liikunnan kautta. Intti ei ole maailmanloppu, vaan uusien maailmojen alku. 

 Nauttikaa kesästä! 

Kirjoittaja on Varusmies-lehden päätoimittaja.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta