Lippujuhlan päivä siirtyy verkkoon

Puolustusvoimain lippujuhlan päivää vietetään 4. kesäkuuta erityisjärjestelyin. 

Puolustusvoimat perui koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi lippujuhlan päivän suunnitellun valtakunnallisen paraatin Raaseporissa. Päivän ohjelma on uudistettu siten, että konsertti ja muu ohjelma toteutetaan virtuaalisesti sosiaalisessa mediassa ja verkossa.

Lippujuhlan päivän aikana Puolustusvoimat julkaisee virtuaalisesti muun muassa kalustoesittelyjä sekä varusmiesten ja henkilökunnan tunnelmia. Päivä alkaa tasavallan presidentin Sauli Niinistön lipunnostolla Mäntyniemessä, jota seuraa seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla sekä puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen  tervehdys.

Juhlakonsertin esittää Laivaston soittokunta solisteinaan artistit Suvi Teräsniska, Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen. Konsertissa kuullaan sekä artistien omaa tuotantoa että suomalaisten kestosuosikkeja ja perinteistä paraatimusiikkia. Konsertin juontaa Riku Rantala.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Laivaston soittokunnan viihdekonsertti lähetetään Turun Logomosta. Sitä voi seurata Ylen kanavilla. Lisätietoa päivän ohjelmasta saa Puolustusvoimien tiedotteesta.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta