Loukkaannuitko palvelusaikana?

Ilmoitus

Kun varusmiespalveluksesi on päättynyt, Valtiokonttori vastaa vamman tai palvelussairauden hoitokustannuksista sekä muista lainmukaisista korvauksista.
Korvausasiantuntija Sanna Länkelä kertoo, miten haet korvausta Valtiokonttorista.

 

Miten varusmiehen kannattaa toimia, jos hän on vammautunut palveluksen aikana?

Palveluksen aikana Puolustusvoimat hoitaa varusmiehen sairaanhoidon, mutta jos palvelusajalta jää vamma, siitä voi kotiutumisen jälkeen saada Valtiokonttorilta tapaturmakorvauksia. Hakemus täytetään Valtiokonttorin verkkosivuilla, jossa on myös ohjeita sen täyttämiseen. Hakemusta ei tarvitse täyttää varmuuden vuoksi. Jos esimerkiksi varusmiehen palveluksessa loukkaama polvi alkaa oireilemaan vaikkapa vuoden kuluttua, voi korvausta hakea silloinkin.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Oletetaan, että varusmies on loukannut polvensa palvelusaikana ja se on jäänyt oireilemaan. Mitä papereita hänen tulee toimittaa Valtiokonttorille?

Hakemuksen mukaan on syytä liittää sairauslomatodistus, jos varusmies ei kykene menemään töihin, opiskelemaan tai vamma vaatii välittömästi jatkohoitoa. Lopputarkastuksen yhteydessä terveydenhoitaja usein kirjoittaa todistuksen, mutta varusmiehen kannattaa olla myös itse asian kanssa valppaana ja pyytää sairauslomatodistus. Lääkärin ja lääkkeiden kuitit tarvitaan hoitokuluja korvattaessa. Reseptilääkkeistä pitää muistaa pyytää apteekin laskelma.

Entä jos varusmies on jo kotiutunut, eikä terveydenhoitaja kirjoittanut todistusta, tai polvi alkaa vaivaamaan vasta siviilissä?

Siinä tapauksessa kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle, esimerkiksi terveyskeskukseen, ja laittaa vahinkoasia meille vireille lähettämällä hakemus. Hankimme tarvittavat sairauskertomukset varusmiesajalta varuskunnan terveysasemalta.

Miten Valtiokonttoriin voi ottaa yhteyttä?

Hakemusta tehdessä kannattaa avata Kansalaisen asiointitili. Voit olla Kansalaisen asiointitilin kautta yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiointitilin kautta voit lähettää tarvittavat lisäselvitykset ja saat sinua koskevat päätöksen myös sinne.

 

 Tiestitkö?

Valtiokonttori on 350 henkilön monialainen virasto. Sotilastapaturmakorvausten lisäksi Valtiokonttori maksaa myös muun muassa rikosvahingonkorvaukset ja valtion henkilöstön tapaturmakorvaukset.

Valtiokonttorin asiakaspalvelu auttaa sinua sotilastapaturmien korvauksiin liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelun tavoitat arkisin välillä 9.00-15.30 numerossa 0295 50 3060 ja osoitteessa vahko.sotilaat@valtiokonttori.fi.

Lisätietoa voit lisäksi etsiä osoitteesta valtiokonttori.fi/sotilastapaturmat.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta