Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Löydä opiskelupaikka Studiasta

Teksti Riikka Hollo

Kuvat Suomen Lukiolaisten Liitto ja Messukeskus

Studia-messut järjestetään Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska kokosi tapahtuman tärkeimmät tärpit jatkuvan oppimisen ja kouluttautumisen maailmasta.

Studia on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma. Tapahtumassa pääsee tutustumaan lähes kaikkiin Suomen korkeakouluihin ja ammattikorkeakouluihin. Lisäksi Studiassa on esillä paljon kansainvälisiä opiskelu- ja työpaikkamahdollisuuksia. Studiassa pääseekin tutustumaan erilaisiin opintopolkuihin helposti saman katon alla.

Suomen Lukiolaisten Liitto on ollut mukana erityisesti toisen asteen opiskelijoille, kuten lukiolaisille, suunnatuilla Studia-messuilla jo vuosia. Studiassa kaikki Suomen toisen asteen opiskelijat saavat uusinta ja laaja-alaisinta tietoa koulutusmahdollisuuksista Suomessa ja ulkomailla”, Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska sanoo.

Studiassa on esillä runsaasti erilaisia jatkokoulutusmahdollisuuksia toisen asteen opiskelijoille. Jatkuva oppiminen ja työn ohessa opiskeleminen ovat myös tärkeä osa tämän päivän koulutustarjontaa. Myös ohjelmatarjonnassa on lisätty asiaa nuoria kiinnostavista työelämän kysymyksistä.

”Studiassa tärkeintä ovat kohtaamiset niin opiskelijoiden kuin oppilaitosten edustajienkin kesken. Korkeakoulujen ja työelämän edustajat voivat vastata paikan päällä koulutusta koskeviin kysymyksiin ja pohtia yhdessä osallistujien kanssa erilaisia opintopolkuja”, Wilska summaa.

Innostusta ja uusia ideoita

Omannäköisen opintopolun löytäminen runsaasta koulutustarjonnasta ei ole aina helppoa. Maailmantilanne aiheuttaa monelle nuorelle epävarmuutta ja työllisyystilanne vaihtelee. Tiedonsaannin ja innostuksen lisääminen motivoivat eteenpäin ja itselle sopiva opintopolku löytyy vaivattomammin, kun asioita voi pallotella vertaistuen, asiantuntijoiden ja oppilaitosten edustajien kanssa.

”Studiassa pystyy rajaamaan kiinnostuksen kohteitaan ja siten helpottamaan valinnanvaikeutta opintojensa suhteen. Opiskelijoilta saamamme palautteen mukaan henkilökohtaisten kohtaamisten merkitys korostuu erityisesti, kun halutaan hakea uutta tietoa erilaisista koulutusmahdollisuuksista”, Wilska painottaa.

Myös kansainvälistymisen merkitys on korostunut opiskelu- ja työelämässä. Studiassa on esillä kansainvälisiä vaihto-opiskelupaikkoja ja uramahdollisuuksia.

”Tärkeintä on, että omiin koulutusta koskeviin kysymyksiin ja pohdintoihin saa vastauksia. Apua saa, kun osallistuu, kysyy ja keskustelee. Studian ehdoton vahvuus on se, että samassa tapahtumassa kaikki saavat ajantasaisen tiedon koulutusmahdollisuuksista omasta elämäntilanteesta tai oppilaitoksen sijainnista huolimatta.”

MIKSI STUDIA?  

-Uusin tieto erilaisista koulutusmahdollisuuksista

-Keskustelumahdollisuuksia ja vertaistukea

-Verkostoituminen mahdollistaa uudenlaisten opinto- ja urapolkujen löytymisen

-Innostavaa seuraa ja motivointia

-Kansainväliset mahdollisuudet opintoihin ja tuleviin työpaikkoihin

-Kiinnostavat paneelikeskustelut

-Inspiroivat kohtaamiset korkeakoulujen ja työelämän edustajien kanssa.

-Osastoilla voi tavata niin oppilaitosten edustajia kuin siellä tällä hetkellä opiskelevia opiskelijoita. Erityisesti nuorille tärkeä vertaistuki ja kokemustieto ovat Studiassa voimakkaasti läsnä.

Lue lisää: www.studiamessut.fi

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita