Maaliskuun uutiskatsaus

Osa 2/20-saapumiserän varusmiehistä kotiutui

Viime keskiviikkona 17. maaliskuuta reserviin siirtyi 1 378 varusmiestä, jotka suorittivat yhdeksän kuukautta kestäneen palveluksen miehistön tehtävissä.

Kaikista varusmiehistä 255 vuorokautta palvelevien osuus on noin viisitoista prosenttia. Tehtävät sisältävät erityiskoulutusta, ja palvelusnimikkeitä ovat esimerkiksi sotilaspoliisi, lääkintämies, viestintävarusmies, ohjelmoija tai koiranohjaaja.

Kaikista kotiutuneista naisia oli yhteensä 90.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

MPK:n toiminnanjohtaja vaihtuu

Maanpuolustuskoulutusyhdistyken (MPK) uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu prikaatikenraali Antti Lehtisalo. Hän siirtyy uuteen tehtävään puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajan paikalta.

Lehtisalolla on takana jo pitkä ura Puolustusvoimissa sekä puolustusministeriössä, ja hänellä kerrotaan olevan monipuolista kokemusta maanpuolustuksesta ja kokonaisturvallisuudesta sekä käytännön että suunnittelun näkökulmasta.

Tehtävä alkaa elokuussa ja on viiden vuoden määräaikaisuus. Heinäkuun loppuun saakka MPK:n toiminnanjohtajana toimii pestin nykyinen haltija, prikaatikenraali (evp) Pertti Laatikainen.

Upseereita uusiin tehtäviin

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin huhtikuusta alkaen.

Everstiluutnantti Jukka Saario on määrätty siirtymään suunnittelupäällikön tehtävästä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnasta Sotilaslääketieteen keskuksen esikuntapäälliköksi.

Ensimmäisen Logistiikkarykmentin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Juha Ratinen on määrätty puolestaan Kuopion huoltopataljoonan komentajaksi Kainuun prikaatiin.

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt
Kuva Hanna Tuulonen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta