Mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen – varusmiesten lomille lähtö viivästyy

Veturimiesten liiton mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen perjantaina. Mielenilmauksen seurauksena varusmiesten lomille matkaaminen voi viivästyä tai estyä. Varusmiehillä on halutessaan mahdollisuus majoittua kasarmilla perjantain ja lauantain välinen yö, jos kotiin matkaaminen ei mielenilmauksen johdosta onnistu.

Teksti Juho Mäki-Lohiluoma Kuva VR Group

Puolustusvoimien ja VR:n välisen yhteistyösopimuksen seurauksena monet varusmiehet luottavat junaan matkatessaan viikonloppuvapaille. Tulevana perjantaina junaliikenne on kuitenkin pysähdyksissä kello 18 asti, joten varusmiesten lomille lähtö voi viivästyä. Taustalla on Veturimiesten liiton mielenilmaus, jolla vastustetaan hallituksen päätöksiä.

”Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen ja ammattiliittojen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehdoista ja vastustetaan pääministeri Sipilän hallituksen yksipuolista päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja”, liitto sanoo tiedotteessa.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Mielenilmauksen vaikutukset perjantai-illan liikenteeseen ovat vielä epäselviä. VR arvioi, että häiriöt raideliikenteessä jatkuvat myös mielenilmauksen päättymisen jälkeen.

”Liikenteessä on häiriöitä ja muutoksia myös tuon ajankohdan jälkeen, todennäköisesti vielä lauantaihin 19.9. asti”, yhtiö tiedottaa.

 VR lupaa tarkempaa tietoa perjantain poikkeusaikatauluista lähiaikoina.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Niilo Heinosen mukaan varusmiesten oikeudesta majoittua halutessaan kasarmilla pitää poikkuksellisesta tilanteesta huolimatta pitää kiinni. Myös mahdollisuutta käyttää bussia kotimatkaan, jos junalla matkustaminen ei ole varusmiehelle mahdollista, pitää hänen mukaansa käyttää.

”Varusmiehelle pitää ensisijaisesti taata mahdollisuus matkustaa kotiin perjantaina, jos hänen lomansa alkaa silloin. Toissijaisesti tulee tarjota majapaikka kasarmilta”, Heinonen sanoo.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta