Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Puolustuskiinteistöille kesätöihin

Teksti: Santeri Nousjoki

Kuvat: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti- ja Puolustuskiinteistöjen(Senaatti-konserni) kesätöissä pääset osaksi kiinteistö- ja ympäristöalan asiantuntijajoukkoa. Tarjolla on erilaisia työtehtäviä useilla toimialoilla. 

Rakennustekniikan insinööriopiskelija Tomi Bäckström oli viime kesän Puolustuskiinteistöillä kesätöissä, mikä oli myös hänen koulutukseensa kuuluva pakollinen harjoittelu. Bäckström olikin miettinyt kyseistä työpaikkaa harjoitteluun liittyen, mikä sai hänet jättämään hakemuksen. 

Hakemuksen jälkeen Bäckström sai kutsun haastatteluun, minkä jälkeen hänelle ilmoitettiin vähän ajan kuluttua, että hän oli saanut kesätyöpaikan. 

“Samassa työpisteessä itseni lisäksi oli yksi arkkitehtiopiskelija, joten koulutuspohjaltaan he ottivat erilaisia kavereita töihin”, Bäckström kuvailee.

Monipuolista työtä

Bäckström kertoo kesätyönsä pitäneen sisällä lähinnä erilaisia remonttikohteita kunnossapitopäällikkö Mikko Airaksisen alaisuudessa. Työ piti sisällään edistymisen valvontaa, uusia työmaita ja luovutuksia. Työ oli asiakkaan eli puolustusvoimien tarpeiden kuuntelua. 

“Suunnittelussa en itse ollut juurikaan”, hän kertoo. 

Tyypillinen työpäivä sisälsi toimistolla työskentelyn lisäksi työmailla tapahtuvaa käytännön valvontaa ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia. Etätöiden tekeminen olisi ollut myös mahdollista, vaikkei Bäckström itse niitä tehnytkään. Bäckströmillä oli liukuva työaika käytössään, mikä lisäsi hänestä työn joustavuutta mukavasti.

“Seitsemän ja yhdeksän välillä piti tulla toimistolle aloittamaan työpäivä. Itse yritin tulla ajoissa töihin, niin pääsi myös lähtemään aikaisemmin kotia”, hän kertoo. 

12 viikon aikana Bäckström oppi talon tavoille ja pääsi tutustumaan muuhun henkilöstöön. Hän viihtyi työssään, ja työporukka oli todella hyvä.

“Tuollaiseen ympäristöön eli varuskuntien aitojen sisäpuolelle pääseminen oli itsessään jo harvinaista”, hän toteaa. 

Bäckström suosittelee Senaatti-konsernia jokaiselle, jonka osaamisalue osuu alaan. Työtehtävät olivat hänestä monipuolisia ja mielenkiintoisia. 

Hyvä työpaikka

Kunnossapitopäällikkö Mikko Airaksinen toimi työpisteellään Bäckströmin esimiehenä ja kesätyöntekijöiden ohjaanana. Airaksinen kertoo, että pyrki laittamaan kesätyöntekijät tekemään juoksevia asioita mahdollisuuksien ja kykyjen mukaan. 

“He valmistelivat esimerkiksi urakka-asiakirjoja ja kilpailutuksia”, hän kertoo esimerkeiksi kesätyöntekijöiden työtehtävistä. 

Viime kesänä Airaksisen kesätyöntekijät olivat korkeakoulujen loppuvaiheen opiskelijoita, mutta aiempina kesinä Puolustuskiinteistöillä on ollut myös yläasteelta ja ammattikoulusta nuoria kesätöissä. 

“He ovat olleet ulkoaluetöissä ja siivouspuolella”, Airaksinen kuvaa. 

Varsinaiseen työtehtävään liittyvän perehdytyksen lisäksi kesätyöntekijöille pidetään turvallisuusperehdytys, joka on hänen mukaansa samanlainen kuin vakituisten työntekijöiden aloittaessa.

Airaksinen pitää työoloja erittäin hyvinä, ja hän on viihtynyt omassa työssään. Erotuksena tavalliseen rakennusalaan hän mainitsee turvallisuusnäkökulman. Työ sopii siis huolelliselle persoonalle.

“Tämä on kyllä näköalapaikka, jossa näkee kiinteistöjen ylläpidosta kaikki erilaiset puolet”, Airaksinen summaa. 

Yli 1200 kiinteistöammattilaisen yhteisö

Senaatti- ja Puolustuskiinteistöt tarjoavat kesällä 2023 82 kesätyöpaikkaa, joista valtaosa on Puolustuskiinteistöjen parissa. Jokainen kesätyöntekijä perehdytetään ja opetetaan tehtäviin. Kesätyöntekijöistä huolehtimisesta kertoo muun muassa Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuminen. 

Senaatti-konsernin kesätyön kautta kerrytät arvokasta työkokemusta. Konserni panostaa henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja viihtyvyyteen.Voit myös löytää opintoihin tarvittavan harjoittelupaikan ja lopputyönaiheen konsernin sisälle. Tältä pohjalta voi rakentua myös polku vakituiseen työhön. 

Tarjoamme eritasoisia työtehtäviä useilla toimialoilla

• kiinteistöpalvelut

• siivouspalvelut

• tekniset palvelut

• energiapalvelut

• rakennuttamispalvelut

• ympäristöpalvelut.


Lisätietoa: https://www.senaatti.fi/tyonhakijoille/senaatti-tyonantajana/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita