Puolustusvoimat alkaa pestä vankien pyykkejä

Varusmiesliitto toivoo, ettei varusmiesten pyykkien vaihtaminen hankaloidu Puolustusvoimien ottaessa lisää pyykkiä pestäväkseen.

Puolustusvoimien ja vankiloita hallinnoiva Rikosseuraamuslaitos tiedottivat torstaina lisäävänsä yhteistyötään. Aikaisemmin yhteistyön johdosta vankiloissa on muun muassa valmistettu puolustusvoimien käyttämiä sänkyjä ja jakkaroita eli varusmiehille tuttuja punkkia ja jäkkejä.

Jatkossa vankiloissa voidaan myös tehdä korjaustöitä ja huoltaa puolustusvoimien telttoja.

Puolustusvoimien ja rikosseuraamuslaitoksen yhteistyön tavoitteena on tuottaa säästöjä valtiolle. Pyykkihuollon laajuudesta ei ole STT:n mukaan vielä tarkempaa tietoa.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

– Pyykkihuollon laajuus riippuu siitä, paljonko he haluavat pesettää, Puolustusvoimien tiedottaja Vuokko Peltola kertoo.

Varusmiesliitto toivoo, ettei pyykkimäärän lisääntyminen vaikuta varusmiesten pyykkien pesemiseen. Liiton saamien tietojen mukaan puolustusvoimissa on aikaisemmin rajoitettu esimerkiksi alusvaatteiden vaihtamista varusvaihdossa eli varusmiesten pyykinvaihdossa. Varusmiesliitto otti aiheeseen kantaa heinäkuussa 2015.

Uusimman Ruotuväki-lehden mukaan puolustusvoimilla on esimerkiksi alussukkia 580 00 paria ja lähes yhtä paljon saapassukkia. Puolustusvoimien resurssien tulisikin riittää suurienkin pyykkimäärien pesemiseen.

Teksti Miika Kosloff
Kuva Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta