Puolustusvoimat lahjoittaa 400 rynnäkkökivääriä reserviläisille – kansanedustajat ihmettelevät

Kesäkuun lopulla kerrottiin, että Puolustusvoimat lahjoittaa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) käyttöön 400 RK 62 -rynnäkkökivääriä. Yle kertoo puolustusministeri Jussi Niinistö valtuuttaneen puolustusvoimien lahjoituksen MPK:lle.

Sosiaalidemokraattien kansanedustajien Sirpa Paatero ja Erkki Tuomioja ovat kuitenkin tehneet kirjallisen kysymyksen päätökseen liittyen. Yle kertoo uutisessaan kaksikon tarkentavan muun muassa, että Suomessa maanpuolustukseen liittyvät aseet ovat vain puolustusvoimien hallussa. Paatero ja Tuomioja myös kummastelevat asian luokittelemista salaiseksi.

SDP:n tiedotteessa Paatero sanoo, että ”avoimeksi jää se, onko pääesikunta ollut esityksen valmistelussa mukana asianmukaisella tavalla”.

Puolustusministeriön tiedotteen mukaan MPK on Puolustusvoimien strateginen kumppani ja valtakunnallinen koulutusorganisaatio. Kansanedustajat kuitekin toteavat SDP:n tiedotteessa, että ”tosiasiassa sotataloussopimusta ei ole MPK:n kanssa solmittu, eikä strategista kumppanuutta näin ollen ole olemassa puolustusvoimien ja MPK:n välillä.”

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Ylen mukaan Paateron ja Tuomiojan kirjallinen kysymys on osoitettu puolustusministeri Niinistölle. Niinistö vastaa kysymykseen kirjallisesti säädetyn ajan puitteissa.

400 rynnäkkökivääriä luovutetaan MPK:lle veloituksetta, mutta MPK maksaa modifioinnista syntyvät kustannukset. Modifioinnista aseista tehdään kertatuliaseita.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Aku Siukosaari

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta