Ruotuväki: VMTK esittää pääsykokeisiin lukeville vapautusta iltatoimista

VMTK esittää muutoksia sääntöihin jotka liittyvät oman puhelimen käyttöön varusmiespalveluksen aikana sekä parempia mahdollisuuksia opiskeluun ja valintakokeisiin osallistumiseen palveluksen aikana.

Varusmiestoimikunta on valtakunnallisilla varusmiestoimikuntapäivillä hyväksynyt tuttuun tapaan liudan uusia aloitteita varusmiespalveluksen kehittämistä varten. Uudet aloitteet liittyivät esimerkiksi opiskelun parempaan tukemiseen palveluksen aikana ja puhelimen käyttöön liittyvien sääntöjen yhtenäistämiseen, uutisoi Ruotuväki.

Ehdotuksiin kuuluu pidennetty opiskeluaika. Aikaa saisi esimerkin mukaan kello 23:een asti. Tällöin ei tarvitsisi osallistua yksikön iltatoimiin tai iltavahvuuslaskentaan. Muita esitettyjä asioita oli, että varusmiehille myönnettäisiin vapautus muusta palveluksesta kahta valintakoetta varten. Nykyisellään valintakokeita varten joudutaan käyttämään lähtökohtaisesti henkilökohtaisia lomapäiviä.

Esityslistalla oli myös yhteinen linjaus puhelimen käytöstä palveluksen aikana. Nykyään säännöt ja käytännöt vaihtuvat joukko-osastojen sisällä suuresti. VMTK ehdottaa linjaa, jossa puhelimen käyttö on sallittua kunhan se ei häiritse varusmiespalvelusta ja puolustusvoimien ohjeita tietoturvasta noudatetaan.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Teksti: Joonas Koivisto
Kuva: Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta