Raaseporin tasoristeysturman maastokuorma-auton varusmieskuljettajalle sittenkin syyte

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt nostaa syytteen Raaseporissa tapahtuneessa tasoristeysonnettomuudessa Puolustusvoimien ajonevuoa kuljettanutta varusmiestä kohtaan. Apulaisvaltakunnansyyttäjä kumoaa päätöksellään kihlakunnansyyttäjän päätöksen, joka oli jättää syytteet nostamatta.

Ajoneuvon kuljettaja saa syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan tasoristeystä ylitettäessä kuljettajalta edellytetään erityistä varovaisuutta, joten kuljettajan olisi täytynyt toimia tilanteessa varovaisemmin.

Kihlakunnansyyttäjä päätti aiemmin ettei nosta syytteitä kuljettajaa kohtaan. Päätös perustui siihen, ettei kuljettajalla olisi ollut mahdollisuutta nähdä lähestynyttä kiskobussia. Huonoa näkyvyyttä perusteltiin myös onnettomuushetken säätilalla ja Puolustusvoimien kuorma-auton rakenteella, joka oli rajoittanut näkyvyyttä.

Arvio perustui poliisin tekemään rekonstruktioon tilanteesta. Kuljettajana toiminut varusmies on aiemmin keronut, ettei nähnyt tilanteessa kiskobussia, vaikka oli katsonut sen suuntaan ennen radan ylitystä. Myös onnettomuustutkintakeskuksen raportissa todetaan, että kuljettajan oli lähes mahdotonta havaita risteystä lähestynyttä kiskobussia.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Teksti: Joonas Koivisto
Kuva: Saana Sjöblom

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta