Reservin aurinko nousi 8400 varusmiehelle

Lähes 8 400 varusmiestä jätti tänään taakseen varuskunnan portit ja suuntasi juhlistamaan TJ0’a.

Varusmiespalveluksen suorittaminen on monelle nuorelle merkittävä ajanjakso, jonka jälkeen esimerkiksi omilleen muuttaminen tulee ensimmäistä kertaa ajankohtaiseksi. TJ0-päivänä iso osa varusmiesten elämästä päättyy, ja tulevaisuus reservissä voi näyttää tyhjältä. Osa varusmiehistä saattaa tuntea tippuvansa tyhjän päälle ilman opiskelu- ja työpaikkaa totuttuaan säännölliseen vuorokausirytmiin varusmiespalveluksessa.

Parhaimmillaan varusmiehet ovat saaneet yhteisten aamujensa aikana lukemattomia hyviä ystäviä ja unohtumattomia inttimuistoja. Varsinkin reservin auringon alkaessa paistaa muistot alkavat herkästi kirkastua.

Kotiutuvilla varusmiehillä on takanaan joko 165 tai 347 vuorokautta Puolustusvoimien palveluksessa. 165 vuorokautta palvelleilla sotilasarvona on joko sotamies tai korpraali, ja 347 vuorokautta palvelleiden joukosta löytyy näiden lisäksi alikersantteja, kersantteja sekä vänrikkejä.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Puolustusvoimien palvelukseen tänään vielä jääneille varusmiehille TJ0-päivä tarkoittaa johtamissuhteiden muuttumista. Kaikki palvelukseen jääneet ovat samaa saapumiserää, ja seuraavat alokkaat astuvat Puolustusvoimien palvelukseen muutaman viikon päästä 2. tammikuuta. Silloin taipaleen aloittaa yhteensä noin 12 500 varusmiestä ja vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavaa naista.

Onnittelut kaikille kotiutuneille varusmiehille ja -naisille!

Teksti Miika Kosloff
Kuva Hanna Tuulonen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta